MALZEMELER
- 6 ADET ORTABOY PATATES
- 3 ADET HAVUÇ
- 500 GR SÜZME YOĞURT
- 3 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 1 BARDAK MAYDANOZ , DEREOTU
- 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
- YETERİNCE TUZ.
YAPILIŞI
PATATESLER HAŞLANIR. HAŞLANAN PATATESLER RENDELENİR.
RENDELENEN PATATESLERE MAYDANOZ , DEREOTU VE TUZ İLAVE EDİLEREK KARIŞTIRILIR.
HAVUÇLAR RENDELENEREK ZEYTİNYAGINDA SOTELENİR
SARIMSAKLAR EZİLEREK SÜZME YOĞURT İLE KARIŞTIRILIR.MAYONEZ İLAVE EDİLEREK ÇIRPILIR.
DİKDÖRTGEN BİR BORCAMA MALZEME SERİLİR.
ÜZERİNE SOTELENEN HAVUÇ SERİLİR.
MAYONEZLİ YOĞURT DÖKÜLÜR. ÜZERİ SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN
çok lezzetli görünüyor yarın günüm var misafirlerime yapmayı düşünüyorum.tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilHarika görünüyor hersey, Türk Kadininin yaraticiligina kimse birsey diyemez...Süper , perfekt tüm tarifleriniz...
YanıtlaSil