22 Aralık 2010 Çarşamba

PEKMEZLİ TATLI



MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI PEKMEZ
- 2 SU BARDAĞI SU
- 1 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
- CEVİZ
YAPILIŞI
SU VE PEKMEZ TENCEREYE KONUR. KAYNATILIR. SULANDIRILAN NİŞASTA KAYNAYAN PEKMEZE YAVAŞ YAVAŞ YEDİRİLİR. KIVAMI İYİCE KOYULAŞANA KADAR KARIŞTIRILIR. ISLATILMIŞ BORCAMA DÖKÜLÜR.SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİ CEVİZ İLE SÜSLENİR.
AFİYET OLSUN:)

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Tavsiye ederim. Çok lezzetli ve sağlıklı bir tatlı. Esenkalın.

    YanıtlaSil
  3. Ben de denemiştim, gerçekten nefis bir tatlı, ellerinize sağlık. Afiyet, şifa olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Şu kış günlerinde pekmezin çok şifalı olduğunu düşünürsek,bu tatlı mutlaka denenmeli :)
    Ellerine sağlık Vildancığım..
    Afiyet,şifa olsun..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. misir nisastasi olark ne kullandiniz hangisi glglutensiz internette bulamadim glutensiz misir nisanstasini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, şu an için onay veren firma yok maalesef. O zaman onaylı bir firmanın ürünüydü. Problem yok ama nişasta yerine şu an glutensiz un kullanıyoruz. Yanlız nişasta ağırlıklı un olacak İHE, Metvak gibi. Birde bu unları eleyerek kullanıyoruz. Elekte kalan katkı malzemelerini atıyoruz.

      Sil
  6. Nisastayi malzemeler disindaki suylami sulandircaz nekadr suda sulandircaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet nişasta ayrıca sulandırılacak. Nişastayı bir kaba koyun, yavaş yavaş su ekleyerek karıştırın. nişasta suyla çözüldüğünde hazırdır.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...