22 Aralık 2010 Çarşamba
PEKMEZLİ TATLI
MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI PEKMEZ
- 2 SU BARDAĞI SU
- 1 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
- CEVİZ
YAPILIŞI
SU VE PEKMEZ TENCEREYE KONUR. KAYNATILIR. SULANDIRILAN NİŞASTA KAYNAYAN PEKMEZE YAVAŞ YAVAŞ YEDİRİLİR. KIVAMI İYİCE KOYULAŞANA KADAR KARIŞTIRILIR. ISLATILMIŞ BORCAMA DÖKÜLÜR.SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİ CEVİZ İLE SÜSLENİR.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Teşekkürler. Tavsiye ederim. Çok lezzetli ve sağlıklı bir tatlı. Esenkalın.
YanıtlaSilBen de denemiştim, gerçekten nefis bir tatlı, ellerinize sağlık. Afiyet, şifa olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Şu kış günlerinde pekmezin çok şifalı olduğunu düşünürsek,bu tatlı mutlaka denenmeli :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Vildancığım..
Afiyet,şifa olsun..
sevgilerimle..
misir nisastasi olark ne kullandiniz hangisi glglutensiz internette bulamadim glutensiz misir nisanstasini
YanıtlaSilMerhaba, şu an için onay veren firma yok maalesef. O zaman onaylı bir firmanın ürünüydü. Problem yok ama nişasta yerine şu an glutensiz un kullanıyoruz. Yanlız nişasta ağırlıklı un olacak İHE, Metvak gibi. Birde bu unları eleyerek kullanıyoruz. Elekte kalan katkı malzemelerini atıyoruz.
SilNisastayi malzemeler disindaki suylami sulandircaz nekadr suda sulandircaz
YanıtlaSilEvet nişasta ayrıca sulandırılacak. Nişastayı bir kaba koyun, yavaş yavaş su ekleyerek karıştırın. nişasta suyla çözüldüğünde hazırdır.
Sil