MALZEMELER
- 250 GR KARABUĞDAY
- 1 FİNCAN PİRİNÇ (KAHVE FİNCANI)
- 4 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 BARDAK FINDIK YADA CEVİZ İÇİ
- 1 SU BARDAĞI KURU FASULYE
- 1 SU BARDAĞI NOHUT
- 1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
- 1 SU BARDAĞI KAYISI,İNCİR
- KARANFİL, TARÇIN ,SUSAM
- İSTEĞE BAĞLI 1 BARDAK SÜT YADA PORTAKAL SUYU
YAPILIŞI
BİR GÜN ÖNCEDEN KARABUĞDAY, KURU FASULYE VE NOHUT ISLANIR.
ERTESİ GÜN NOHUT VE FASULYE HAŞLANIR.
KARABUĞDAY VE BİR FİNCAN PİRİNÇ DÜDÜKLÜYE KONUR.
ÜZERİNE 10 BARDAK SU İLAVE EDİLEREK 30 DAK. PİŞİRİLİR.
ATEŞTEN İNDİRDİKTEN SONRA İÇİNE NOHUT, FASULYE VE 4 BARDAK ŞEKER İLAVE EDİLİR.
BİR TARAFTA HAŞLANARAK ŞİŞİRİLMİŞ KURU ÜZÜM VE KAYISIDA İLAVE EDİLİR.
HEPSİ ATEŞTE KAYNAMAYA ALINIR.
BU AŞAMADA RENGİNİN AÇILMASINI İSTERSENİZ BİR BARDAK SÜT İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.
SÜT ALERJİSİ OLANLAR BİR BARDAK PORTAKAL SUYU KATABİLİRLER.
BEN PORTAKALIN AROMASINI ÇOK SEVDİĞİM İÇİN PORTAKAL RENDESİDE KATIYORUM.
ATEŞTE BİRAZ KARIŞTIRIP,CEVİZ İLAVESİYLE ATEŞTEN İNDİRİYORUZ.
KASELERE BOŞALTIP, ÜZERİ TARCIN VE SUSAM İLE SÜSLENİR.
AFİYET OLSUN.
NOT:
KARABUĞDAYIN RENGİNİ AÇMAK İÇİN BİR GÜN ÖNCEDEN ISLADIĞINIZDA BİR KAÇ SU YIKAYALIM. ERTESİ GÜNDE HAŞLAMADAN ÖNCE BİR İKİ SU YIKARSAK DAHA İYİ SONUÇ ALIRIZ.
güzel olmuş bız daha yenı hastalığımızı öğrendık kızımda çıktı üç yaşında çok zorlanıcaz emınım nereden bulabılırız bız bu çekılmış karabuğdayı çunku çok sert bı turlu robotta ezılmıyor
YanıtlaSilMerhaba, merak etmeyin zamanla gutensiz yaşam şekline alışacaksınız. Mutfak tipi küçük bir değirmen edinebilirsiniz. İlgilenirseniz firmanın sitesi nin linkini veriyorum.
YanıtlaSilhttp://www.meltasmakina.com/
guar unu ile KSANTAN GAM ayn maddemidir ? bilginiz varmı acaba
YanıtlaSilHayır, ikiside ayrı ayrı kullanılır. guar gum ksantam gam ile birlikte kullanılabilir. Guar gum raf ömrünü arttırır, kıtırlığı geliştirir.
Sil