16 Ocak 2015 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE ( ÇİZKEK)








 Genel olarak cheesecake (ben kısaca çizkek diyeceğim) tabanlarında yulaflı ve burçaklı bisküviler kullanılır. Daha önce ki denememde glutensiz bisküvi ile yapmıştım. Buradan bakabilirsiniz TIK TIK
Malum glutensiz bisküvilerin hepsiyle olmuyor. Bulamayanlar için tabanını kendimiz yapıyoruz.
Aslında bu tabanı daha çok sevdim ben oldukça lezzetli oldu. Sadece tabanı bile yiyebilirsiniz yani. :)
Ben küçük bir kelepçeli kalıp kullandım 18 cm çapında

Taban için malzemeler

* 65 gr tereyağ (tahmini 2 yemek kaşığı)
* 1/3 su bardağı toz şeker
* 1 yumurta
* 1 su bardağı glutensiz un karışımı ( 2 kaşık mısırunu +2 kaşık pirinçunu +glutensizun)
* Yarım paket vanilya


Orta katman için malzemeler
* 2 yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 150 gr Labne 
* 225 gr 1/2 su bardağı süzme yoğurt 
* 1 yemek kaşığı glutensiz un
* Yarım paket vanilya


Çikolatalı sos için malzemeler

* 100 ml krema
* 40 g bitter çikolata


 Taban için,

Tüm malzemeyi elinizle güzelce karıştırarak yoğuruyoruz.
Kalıbımızın altına yağlı kağıt seriyoruz.
Hamuru avucumuzla hafifçe bastırarak eşit kalınlıkta kalıba yerleştiriyoruz.
180C’de 15dk. pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Orta tabaka için

Bir kapta yumurtaları şekerle çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Bu karışımı kalıbımızdaki tabanın üzerine döküyoruz.
Kalıbımızın alt ve kenarlarını alümünyum folyo ile sarıyoruz.
170 derecede 40 dakika pişiriyoruz. Fırının kapağını açmadan soğumasını bekliyoruz.
Soğuyan çizkekin üzerini streç ile kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz. En az 4 saat bekletmek gerekiyor.

 
 Üzeri için krema kaynama noktasına kadar ısıtılıp ocak kapatılır. İçine bitter çikolatalar atılıp eritilir. Bu karışım soğumuş olan cheese cake'in üzerine dökülüp donması için buzdolabına konur.

Sonrasında çizkek servise hazır. Afiyet olsun..:)





**Çikolata sos zevkinize kalmış, isterseniz meyveli sos da yapabilirsiniz. Yada hiçbiri olmadan sade olarak da tüketebilirsiniz.































4 yorum:

  1. merhaba vildan hnm ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor çizkek sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Canım, Blogları canlandırmak adına 31 Aralık 2015 tarihine kadar Bloglara yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı .Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Takibimdesiniz bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Zevkle katılırım.:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...