Pasta mı desem, şerbetli tatlı mı bilemedim? Görüntü pasta ama tadı şerbetli bir tatlı. Şerbetli bir tatlı ama inanılmaz hafif.. Bir tabak asla yetmeyecektir. Tepsinin anında biteceğinin garantisini veririm. Çok da kolay bir tarif. Malzemeler hazırsa hemen mutfağa derim.
MALZEMELER
* 3 yumurta
* 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
* 3 tepeleme yemek kaşığı glutensiz un
* 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
ŞERBET
* 3 su bardağı süt
* 4/3 su bardağı şeker
ÜZERİ
* 1 paket glutensiz krem şanti
* 1 bardak süt
yada
* 200 ml. SEK krema
* 40 gr pudra şekeri
* Vanilya
YAPILIŞI
- Şekeri ve yumurtayı çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve az yağlanmış tepsiye dökün.
- 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Kek pişerken, şerbet için olan şekeri, 1 bardak sütün içinde ısıtarak eritin. Şeker eridikten sonra 2 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave edin.
- Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün.
- 2-3 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor ama yerken sütü mutlaka hissediyorsunuz
- Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız kremayı dökün.
- Tatlı bir gün beklerse çok daha güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.
Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))