Merhaba,,
Malum kış, bizde kış yemeklerine devam diyoruz. Kışın olmazsa olmazlarından ıspanak. Bazende sıkılıyor insan ve değişik şeyler yapmak istiyor. Bu tarifimi de Kayseri li bir arkadaşım vermişti. Rahmetli annesi yaparmış. Bizim ev halkıda çok sevdi ve menüye eklendi.
Değişik ıspanak yapmak isteyenler için bu tarif.
MALZEMELER
* Yarım kilo ıspanak
* 1 adet küçük kuru soğan
* 1 çay bardağı kadar küp doğranmış sucuk
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için
* 1 Su bardağı süt
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığı pirinç unu
* 1 yemek kaşığı glutensiz un
Üzeri için
* 1 bardak kaşar peyniri
YAPILIŞI
Önce zeytinyağında kuru soğan sotelenir. Istenen miktarda sucuk eklenir ve kavrulur. Sucuklar Küp şeklinde doğranırsa iyi olur. Tavla zarından biraz büyükçe. Salça ile kavurup yıkayıp doğradığımız ıspanakları ekliyoruz. Suyunu çekinceye kadar kavurup bir kenara alalım.
Bu arada Beşamelsos hazırlayalım. Ben pişirmeden hazırlıyorum. 1 yumurtayı sütü ve unları bir kaba koyup Güzelce çırpıyoruz. ( Unları elemeyi unutmayın)
Kavurduğumuz ıspanağı pişirme kabına koyuyoruz, üzerine Beşamelsos döküp kaşar peyniri serpiyoruz. Fırında 230 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.:)
merhaba vildan hnm uzun bir aradan sonra hg niz tarifi çok beğendim fazla malzeme gerektirmiyor ellerinize sağlık daha sık paylaşımlar yaparsınız inş sevgiler
YanıtlaSil