31 Mart 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ POĞAÇA


MALZEMELER

- 250 GR TEREYAĞ YADA MARGARİN

- 2 YUMURTA (1 SARI ÜZERİ İÇİN)

- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

- 1 KAŞIK ŞEKER

- 1 BARDAK SÜT

- 1 PAKET KURU MAYA

- 1 PAKET KABARTMA TOZU

- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN

UN KARIŞIMI HAZIRLADIM  (1 BARDAK MISIRUNU,2 BARDAK GLUTENSİZ UN,1 BARDAK PİRİNÇ UNU)

İÇ MALZEMESİ

250 ĞR LOR YADA PEYNİR

MAYDANOZ

YAPILIŞI

MALZEMELERİN HEPSİ ODA SICAKLIĞINDA OLACAK. SÜT ILIŞTIRILACAK.

YOĞURMA KABINA BÜTÜN MALZEMELER KONULARAK YOĞRULACAK.

SERT OLMAYAN YUMUŞAK HAMUR ELDE EDİLECEK. 45 DAKİKA BEKLETİLECEK. MAYALANAN HAMURDAN İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE PARÇA KOPARIN. İÇİNE İÇ MALZEMESİNDEN KOYUP KENERLARINDAN KAPATIN.

KAPANAN KISIM AŞAĞIYA GELECEK ŞEKİLDE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLECEK.

ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP TERCİHEN SUSAM VEYA ÇÖREK OTU SERPİLİR.

30 DAKİKA TEPSİDE BEKLETİLDİKTEN SONRA 180 DERECE FIRINDA 25 İLA 30 DAKİKA PİŞİRİLECEK.

AFİYET OLSUN.:)

ELMALI KURABİYE


MALZEMELER

-YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ

- YARIM SU BARDAĞI YOĞURT

- YARIM SU BARDAĞI SÜT

-1 ADET YUMURTA

- 1 PAKET KABARTMA TOZU

- YARIM BARDAK TOZ ŞEKER

- 2 SU BARDAĞI MISIRUNU

- 2 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN

İÇ MALZEMESİ

- 3 ADET ELMA

- 4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

- YARIM SU BARDAĞI İRİ KIYILMIŞ ÇEVİZ İÇİ

YAPILIŞI

ELMALARI SOYUP İRİ RENDELEYİN. TOZ ŞEKER VE TARÇINLA BİRLİKTE KARIŞTIRARAK PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIN. SOĞUYUNCA CEVİZLERİ İLAVE EDİN.

SIVI HAMUR MALZEMELERİNİ YOĞURMA KABINDA ELİNİZLE KARIŞTIRIN.

KABARTMA TOZU VE UNLARI İLAVE EDEREK ELE YAPIŞMAYAN VE SERT OLMAYAN BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP ELİNİZLE AÇIN

İÇİNE ALABİLDİĞİ KADAR ELMALI HARÇTAN KOYUP KAPATARAK YARIM AY SEKLİ VERİN.

YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN. 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

ILINDIKTAN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEREK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN:)

22 Mart 2010 Pazartesi

BİŞİ


MALZEMELER
- 1 BARDAK PİRİNÇ UNU
- 1 BARDAK GLUTENSİZ UN
- 1 PAKET KURU MAYA
- 1 KAŞIK SIVIYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- ALDIĞI KADAR ILIK SU
- KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI
UNLARI GENİŞ KASEYE KOYUP ORTASINI AÇALIM.ORTASINA ŞEKER MAYA VE 1 BARDAK ILIK SU KOYALIM. UNUN ETRAFINA TUZU SERPELİM. 10 DK BEKLEDİKTEN SONRA HAMURUMUZU YAVAŞ YAVAŞ YOĞURALIM. CIVIK BİR HAMUR OLACAK.45 DK BEKLETELİM. KABARAN HAMURU BİRAZ UNLA TOPARLAYIP EKMEK HAMURU KIVAMINA GETİRELİM. ELİMİZE YAPIŞMAMASI İÇİN EİLİMİZİ SIVIYAĞ İLE YAĞLAYALIM. HAMURDAN LOKMA HALİNDE KOPARDIĞIMIZ PARCALARI KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM.
SICAK SICAK YENİLDİĞİNDE HARİKA OLUYOR.
AFİYET OLSUN

20 Mart 2010 Cumartesi

KARABUĞDAYLI KISIR


MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI İNCE ÇEKİLMİŞ KARABUĞDAY
- 2 SU BARDAĞI SU
- 7-8 AD.TAZE SOĞAN
- YARIM DEMET MAYDANOZ
- 4 DİŞ SARIMSAK
- 1 KURU SOĞAN
- 1 YEMEK KAŞ.DOMATES SALÇASI
- 1 YEMEK KAŞ.BİBER SALÇASI
- 1 KAHVE FİNCANI LİMON SUYU
- 1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI
- İSTEĞE BAĞLI KARABİBER,KİMYON,PULBİBER,NANE
- TUZ
YAPILIŞI
BUĞDAY 2 SU BARDAĞI SICAK SU İLE ŞİŞİRİLİR.
DİĞER YANDA SOĞAN SIVIYAĞ İLE SARARTILIR. SALÇALAR İLAVE EDİLEREK ŞİŞEN BUĞDAYIN İÇİNE KARIŞTIRILIR.
TAZE SOĞANLAR VE MAYDANOZLAR İNCE İNCE KIYILARAK HARCA KARIŞTIRILIR.
LİMON SUYU ( NAR EKŞİSİ DE OLABİLİR) BAHARATLAR (İSTEĞE BAĞLI) VE TUZ İLAVE EDİLEREK HARMANLANIR
DOMATES DİLİMLERİ İLE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN

GLUTENSİZ YAŞ PASTA


MALZEMELER
KEK İÇİN
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1/2 SU BARDAĞI SÜT
- 2 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 2 KAŞIK KAKAO
KREMA
- GLUTENSİZ PUDİNG
- GLUTENSİZ KREM ŞANTİ 
- 1 BARDAK FINDIK KIRIĞI
YAPILIŞI
KEK MALZEMELERİ SIRASIYLA KARIŞTIRILIP YUVARLAK KELEPÇELİ KALIBA DÖKÜLÜR. 170 DERECE FIRINDA 30 DAK. PİŞİRİLİR.KÜRDAN BATIRILARAK PİŞİP PİŞMEDİĞİ KONTROL EDİLİR. PİŞEN KEK SOĞUMAYA BIRAKILIR. DİĞER YANDA VANİLYA LI PUDİNG (GLUTENSİZ) PİŞİRİLİR VE SOĞUTULUR.KREM ŞANTİ HAZIRLANARAK SOĞUYAN PUDİNGE KATILIR. BERABERCE ÇIRPILIR. İÇİNE FINDIK KIRIKLARIDA İLAVE EDİLİR.
SOĞUYAN KEK İKİYE KESİLİR.ALT PARCA BİRAZ SÜTLE ISLATILIP HAZIRLANAN KREMADAN SÜRÜLÜR DİĞER PARÇA ÜZERİNE KAPATILIR.SÜTLE ISLATILDIKTAN SONRA KALAN KREMA PASTANIN HER TARAFINA SÜRÜLÜR. İSTEĞE BAĞLI SÜSLENİP SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN:)

19 Mart 2010 Cuma

KALPLİ PASTA


MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAGI ŞEKER
- 1 KAŞIK SIVIYAĞ
- 1 BARDAK GLUTENSİZ UN
- YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
- YARIM ÇAY BARDAGI ILIK SÜT
KREMASI
- 1 BARDAK SÜT
- 1 KAŞIK ŞEKER
- 1 KAŞIK MISIR NİŞASTASI
- RENKLENDİRMEK İÇİN
1 KAŞIK TOZ VİŞNE TANG
- DAMLA ÇİKOLATA
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİ ÇIRPILARAK PİŞİRİLİR.(BEN 15 CM. ÇAPINDA YUVARLAK BORCAM İLE MİKRODALGA FIRINDA 8,5 DK. PİŞİRDİM) ILINAN KEK KALIPTAN ALINIP BIÇAKLA KALP ŞEKLİ VERİLİR. ÜZERİNE HAZIRLANAN SOS DÖKÜLÜR. DAMLA ÇİKOLATA İLE ÜZERİ SÜSLENİR.
AFİYET OLSUN

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KURABİYE


MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 125 GR MARGARİN
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 2 BARDAK MISIR UNU
- 1 BARDAK GLUTENSİZ UN
- 2 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
- KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
- 1 ÇAY BARDAĞI ÜZÜM
- 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- ÜZERİ İÇİN SUSAM
YAPILIŞI
BÜTÜN MALZEMELER ODA SICAKLIĞINDA OLACAK. HEPSİ KARIŞTIRILIP SERT BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ. YOĞURURKEN UN TAKVİYESİ YAPABİLİRSİNİZ. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP YUVARLIYORUZ.ELİMİZLE ŞEKİLLENDİRİP SUSAMA BANIYORUZ VE TEPSİYE DİZİYORUZ.180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
PİŞEN KURABİYELERİMİZİ UZUN BİR SÜRE MUHAFAZA EDEBİLİRİZ. BU YÜZDEN YOLCULUK EDEN ÇÖLYAKLILAR İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ALTERNATİFTİR.
AFİYET OLSUN :)

GLUTENSİZ BAZLAMA


MALZEMELER

- 1 BARDAK SU

- 1 BARDAK SÜT

- 1 PAKET TOZ MAYA

- GLUTENSİZ UN

- TUZ

YAPILIŞI

UNU YOĞURACAĞIMIZ KABIN İÇİNE ALIP ORTASINI AÇALIM. ILIK SU VE SÜTÜMÜZÜ MAYAMIZI VE TUZUMUZU KOYUP YOĞURALIM. HAMURUN KIVAMI ELE YAPIŞAN YUMUŞAKLIKTA OLUYOR.10 -15 DAKİKA YOĞURUN. HAMURU ILIK ORTAMDA 45 DAK. BEKLETELİM. SÜRENİN SONUNDA UNLANMIŞ TEZGAHA ALIN.UN YARDIMI İLE ELE YAPIŞMAYACAK KIVAMA GETİRİN. BEZELERE AYIRIN. BEZELERİ ELLE VEYA OKLAVA YARDIMIYLA AÇIN. TEFLON TAVADA ARKALI ÖNLÜ PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN:)

MISIRUNLU KREP


MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- 1 BARDAK SÜT
- 1 BARDAK MISIR UNU
- TUZ.
YAPILIŞI
MALZEMELERİN HEPSİ ÇIRPILARAK KOYU BOZA KIVAMINA GETİRİLİR. TEFLON TAVAYA KEPÇE YARDIMI İLE DÖKÜLEREK ARKALI ÖNLÜ PİŞİRİLİR. ÇÖLYAKLILAR İÇİN ŞİPŞAK EKMEK YERİNE GEÇER.
AFİYET OLSUN.:)

PİRİNÇ SALATASI


MALZEMELER
- 2 SU BARDAGI PİRİNÇ
- 3 SU BARDAĞI SU
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 BARDAK BEZELYE
- 2 ADET HAVUÇ
- KORNİŞON TURŞU
- MAYDANOZ,DEREOTU
- 3 ADET TAZE SOĞAN
- 1 BARDAK MISIR
- 2 ADET LİMON
- TUZ.
YAPILIŞI
PİRİNÇ ISLATILARAK PİLAVA HAZIRLANIR. SIVIYAĞ İLE KAVRULUP PİLAV PİŞİRİLİR. PİŞEN PİLAV SOĞUMAYA BIRAKILIR. BEZELYE HAŞLANIR.HAVUÇLAR RENDELENİR.MAYDANOZ DEREOTU VE TAZESOĞAN İNCE KIYILIR.SOĞUYAN PİLAV BÜYÜKÇE BİR KASEYE ALINIR. TÜM MALZEMELER İÇİNE BOŞALTILIP LİMON SIKILIR.YAVAŞ YAVAŞ HARMANLANIR. GENİŞCE BİR SERVİS TABAĞIYLA YADA KEK KALIBIYLA FORMLANARAK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN:)

PATATES SALATASI























MALZEMELER


- 4 - 5 ADET ORTA BOY PATATES
- 5 ADET TAZE SOĞAN
- 3 YAPRAK MARUL
- 1 ÇAY BARDAĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI
- 1 ÇAY BARDAĞI YEŞİL ZEYTİN
- 2 ADET LİMON
- MAYDANOZ. DEREOTU
- KIRMIZIBİBER, PULBİBER
- KEKİK.TUZ

YAPILIŞI
- PATATESLER HAŞLANIR. HAŞLANAN PATATESLER İRİ İRİ DOĞRANIR. SOĞANLAR, MAYDANOZ VE DEREOTU İNCE İNCE KIYILIR. TÜM MALZEMELER KATILIP KARIŞTIRILIR. SERVİS TABAĞIYLA SUNULUR.

AFİYET OLSUN:)

MISIRUNLU REVANİ


MALZEMELER
- 2 YUMURTA
- 1 BARDAK ŞEKER
-2 BARDAK MISIR UNU
- 1 BARDAK GLUTENSİZ UN
- YARIM BARDAK SIVIYAĞ
- 1 BARDAK YOĞURT
- KABARTMA TOZU
ŞERBET
- 3 BARDAK ŞEKER
- 4 BARDAK SU
- YARIM LİMON
ŞERBET FAZLA KAYNATILMAYACAK.
YAPILIŞI
BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR. 180 DERECE FIRINA VERİLEREK. 20-25 DAK. PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR. ÜZERİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLENİP SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN:)

GLUTENSİZ KEK


MALZEMELER
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 2 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- YARIM SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
- YARIM SU BARDAĞI FINDIK YADA CEVİZ



YAPILŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ. YAĞ VE SÜTÜDE KOYUP TEKRAR ÇIRPIYORUZ.UNLARI VANİLYAYI VE KABARTMA TOZUNU İLAVE EDİYORUZ. ÜZÜM VE CEVİZİ İLAVE EDİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIYORUZ. YAĞLANMIŞ KALIBIMIZA DÖKÜP 170 DERECE FIRINDA KAPAĞINI AÇMADAN 25 DK PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.:)

PIRASALI EKMEK


MALZEMELER
- 2 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT
- 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
- 3 AD.PIRASA
- 2AD. PATATES
- 1 AD. HAVUÇ
-4 YEMEK KAŞIĞI PEYNİR YADA LOR
- 2 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- MAYDANOZ,TUZ.KARABİBER.
YAPILIŞI
PIRASALAR DOĞRANIR, PATATES VE HAVUÇ RENDELENİR. 1 KAŞIK SIVIYAĞ İLE SOTELENİR. SOĞUTULUR. YUMURTA,YOĞURT,SIVIYAĞ VE PEYNİR KARIŞTIRILIR.MISIRUNU ,TUZ ,KARABİBER,MAYDANOZ VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİP TEPSİYE DÖKÜLÜR.ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. 180 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN.:)

TARÇINLI ZENCEFİLLİ PEKMEZLİ KURABİYE


1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
- 1 ÇAY BARDAĞI ESMER ŞEKER
- 125 GR TEREYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
- 2 ÇORBA KAŞIĞI SU
- 1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
- DAMLA ÇİKOLATA
- ALABİLDİĞİ KADAR UN ( MISIR + GLUTENSİZ UN)
YAPILIŞI
MALZEMELER ODA SICAKLIĞINDA OLACAK. TÜM MALZEME YOĞRULUP YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILACAK. YAĞLI KAGIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİLECEK. MİS KOKULU ENFES BİR KURABİYE. AFİYET OLSUN..

ÇÖLYAK HASTALIK DEĞİL YAŞAM BİÇİMİDİR


Ben böyle düşünüyorum. Bardağın dolu tarafını görerek işe başlayabiliriz değil mi? Ben çölyaklı olduğumu öğrendiğimde 43 yaşındaydım. İlk yaptığım bu yaşa kadar bana yasaklı olan yiyecekleri yediğim için şükretmek oldu. Doğuştan çölyaklı olanları düşünmüştüm çünkü. Ondan sonrada eee şimdi ne yapacağım dedim.
Olayı kabullenmek işin ilk basamağı.
Araştırmaya başlamalı ve ne yapmam gerektiğini öğrenmeliydim.
Kolay olmadı epey zaman aldı. glutensiz unlar, glutensiz yiyecekler,hazır gıdaların etiket incelenmesi,tarifler,uygulamalar,başarısızlıklar güzel ve iyi şeyler üretme yeni bir mamul yada tarif yakalamabu zamanlara getirdi beni.
Bu siteyi kurarak bunları paylaşmak istedim.
Sevgili çölyaklı arkadaşlarımla paylaşımda bulunmak beni daha mutlu edecek.
Sevgili çölyaklılar glutensiz yaşamda birlikteliğimize(umarım biliyorsunuz çölyaklılara bira yasak)
ÇÖLYAKLI OLMAK AYRICALIKTIR.
BİZLER ÖZEL VE GÜZEL İNSANLARIZ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...