Sürekli yaptığım ve çok kolay bir tarif. Aslında üzeri süslenmeden kızım tarafından tüketiliyor. Bu gün nedense üzerini süsleyip cupcake haline getiresim tuttu. Güzel de oldu.
Kekini pişirdikten sonra çocuklarınızın zevkine göre süsleyip doğum günü ve davetlerde kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
16 adet muffin için
* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 su bardağı süt
* 1 su bardağı glutensiz un (golda un)
* 2 çorba kaşığı kakao (nestle)
* 1 paket kabartma tozu (dr.oetker)
* yarım paket vanilya (dr.oetker)
Kreması için
* 1 yemek kaşığı tereyağ (yörsan )
* 1 yemek kaşığı labne (yörsan )
* 1 yemek kaşığı süt
* 1 su bardağı pudra şekeri (toz şekeri robotta çekerek yaptım)
YAPILIŞI
* Öncelikle kremayı hazırlıyoruz. Malzemelerin hepsini mikserle iyice çırpıyoruz. Kıvamını bulması için buzdolabına kaldırıyoruz. Soğudukça kremanın katılaştığını göreceksiniz. Bendeniz alelacele yaptığımdan ve fotolamak istediğimden öncelikle akışkan oldu. 4-5 saat bekledikten sonra kremanın daha kıvamlı olduğu üstteki fotodan anlaşılmaktadır.
* Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz.
* Yumurtalarımızı ve şekerimizi çok güzel çırpıyoruz.
* Yağ ve süt ilavesiyle çırpmaya devam ediyoruz.
* Unu, kakaoyu, vanilyayı ekleyerek çırpıyoruz.
* En son kabartma tozunu ekleyip karıştırarak muffin kalıplarına döküyoruz.
* Isıtılmış fırında 20 dk. pişiriyoruz.
Pişen muffinlerimiz soğuduktan sonra kremamızla istediğimiz şekilde süslüyoruz.
Afiyet olsun..:)))
Ellerinize saglik... nefis gorunuyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler..:)
SilEllerinize saglik
YanıtlaSilTeşekkürler.:)
SilMerhaba ellerinize sahlik.inanin size cok sey borcluyum.ben bu tarifleri gordum ve şoktayim inanin.tekrar tesekkrler.
YanıtlaSilMerhaba, teşekkürler, glutensizde her lezzetin yapılabileceğini göstermek istiyorum sadece. Çölyaklılar hiçbirşeyden mahrum kalmamalı..
Silharika görünüyorlar, tebrikler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. :)
Sil