Patatesli poğaça çok yaptım ama ilk defa böylesi bir şekil verdim. Belki tembellik ettim, belkide yaratıcılığım üstümdeydi...Resimde de görüleceği üzre kayık şeklinde ve porsiyon biraz büyük. Siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Yaratıcılığınıza kalmış..
Aslında o gün çocuklara poğaça yapacaktım, hazırda hamurum vardı kendime de bunları yaptım.
Siz çölyak aileme de tavsiyem mutlaka buzdolabında hamurunuz bulunsun. Böyle acil durumlarda çıkartıp istediğiniz tarifi yapabilirsiniz.
Hamurumuz mayalı ekmek hamuru. Gelelim tarife.
MALZEMELER
- 2 AD.YUMURTA ( Birinin sarısı üstüne sürmek için)
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
- 1 SU BARDAĞI ILIK SU
- 1 YEMEK KAŞIĞI YUVA KURU MAYA
- 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- UN ( Unlarımız herzamanki gibi karışım)
2 YEMEK KAŞIĞI MISIRUNU, 2 YEMEK KAŞIĞI PATATES UNU, 2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
ALDIĞI KADAR METVAK UNU
İÇİ İÇİN
- 2 AD. HAŞLANMIŞ PATATES
- 1 AD KURU SOĞAN
- KARABİBER;TUZ
YAPILIŞI
Hamurumuzu her zamanki gibi hazırlıyoruz.Mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp un serptiğimiz tezgahta açıyoruz. Hazırladığımız içi koyup kapatıyoruz. Ben şekildeki gibi yaptım. Ters çevirip tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Tepside 30 dakika bekledikten sonra ısıtılmış fırına veriyoruz
Afiyet olsun..
Vildan hanim un karisimi yapmasam ne kadar un kullanmam lazim
YanıtlaSilKarışım yapmayacaksanız tüm sıvı malzemeleri kaba koyun ve glutensiz ununuzu yoğurdukça ekleyerek kıvamını bulun. Hamur ele yapışmayacak konuma geldiğinde olmuştur. Kolay gelsin..
SilKaç dakika mayalandiriyosunuz hamuru ogrenebilirmiyim
SilEn az 45 dakika mayalanması gerekir. Fazla beklerse daha da iyi oluyor.
SilVildan hanim merhaba,colyakli tariflerde yeniyiz,kastettiginiz karisim nasil yapilir?hazirmidir?metvak un yerine glutensiz herhangi bir un kullanabilirmiyiz.tsk
YanıtlaSilKarışım ölçülerini tarifde yazdım zaten. Metvak yerine de başka bir glutensiz un olur tabii ki..
Sil