7 Aralık 2013 Cumartesi
GLUTENSİZ İRMİK HELVASI
İrmik helvasını sevmeyen varmı???
Ben çok severim. Ama Glutensiz irmik olmayınca hevesimiz kursağımızda kalmıştı. Sağolsun GOLDA biz çölyaklılar için glutensiz irmik çıkarmış. Çölyaklara hizmet eden her kişi ve kurum başımızın tacıdır.
Gelelim tarife;
Paketin arkasında tarif de yazmışlar. Ben malzemeyi yarıya indirerek yaptım.
MALZEMELER
- YARIM SU BARDAĞI GLUTENSİZ İRMİK
- 1 SU BARDAĞI SÜT YADA SU
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
- YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YAPILIŞI
Öncelikle tereyağımızı ve sıvıyağımızı tavaya koyuyoruz. Tereyağ erir erimez hemen irmiğimizi döküyoruz. Sürekli karıştırarak irmiği kavuruyoruz. Kavrulan irmiğin mis gibi kokusunu aldığınızda kenarda bekleyen kaynar süt yada suyu ekliyoruz. Bu aşamada hızlı karıştırın. Tel çırpacakla daha rahat karıştırabilirsiniz. Sonrasında şekerini ilave ediyoruz. Şeker eriyinceye kadar karıştırıp ateşten alıyoruz.
Biraz dinlendikten sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun..:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba,
YanıtlaSilİrmik helvasında tereyağı olarak hangi markayı kullandığınızı öğrenebilir miyim?
Teşekkürler.
Glutensiz olarak teyit veren markalar.
SilATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ
GÜRSÜT
YÖRSAN
SEK
SÜTAŞ
CİTY FARM
MURATBEY
ELTA ADA ORGANİK
Ben yörsan kullanıyorum..
Tarifi denedim. Harika tam kıvamında oldu. Siz de olmasanız ne yapardım ben.. Ben icine fındık ve 1 tatlı kaşığı pekmez attim. Tavsiye ederim
YanıtlaSilSüper olmuş, her zaman derim mutfakta çareler tükenmez. Eline sağlık canım. :)
Sil