19 Mart 2010 Cuma
TARÇINLI ZENCEFİLLİ PEKMEZLİ KURABİYE
1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
- 1 ÇAY BARDAĞI ESMER ŞEKER
- 125 GR TEREYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
- 2 ÇORBA KAŞIĞI SU
- 1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
- DAMLA ÇİKOLATA
- ALABİLDİĞİ KADAR UN ( MISIR + GLUTENSİZ UN)
YAPILIŞI
MALZEMELER ODA SICAKLIĞINDA OLACAK. TÜM MALZEME YOĞRULUP YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILACAK. YAĞLI KAGIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİLECEK. MİS KOKULU ENFES BİR KURABİYE. AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Esmer şeker yerine normal şeker de kullanılabilir mi?
YanıtlaSil-Zahide
Olur tabii ki. Beyaz şeker de kullanabilirsiniz.
Silyumurta yok doğru mudur?
YanıtlaSilEvet, doğrudur.
SilMisir unu gluten icermez mi. O zamanan tum kek ve kurabiyeleri misir unu ve glutensiz un karisimiyla yapabiliriz
YanıtlaSilTabii ki, mısır unu glutensizdir.:)
Silunun hepsini mısır unu kullanabilirmiyiz
YanıtlaSilMerhaba şeker yerine tariflere keçiboynuzu özü kullanabilir miyim? Evetse ölçü için ipucu verebilir misiniz? Teşekkür ederim
YanıtlaSilDamla çikolata yerine kakao olur mu?
YanıtlaSil