19 Mart 2010 Cuma

TARÇINLI ZENCEFİLLİ PEKMEZLİ KURABİYE


1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
- 1 ÇAY BARDAĞI ESMER ŞEKER
- 125 GR TEREYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
- 2 ÇORBA KAŞIĞI SU
- 1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
- DAMLA ÇİKOLATA
- ALABİLDİĞİ KADAR UN ( MISIR + GLUTENSİZ UN)
YAPILIŞI
MALZEMELER ODA SICAKLIĞINDA OLACAK. TÜM MALZEME YOĞRULUP YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILACAK. YAĞLI KAGIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİLECEK. MİS KOKULU ENFES BİR KURABİYE. AFİYET OLSUN..

9 yorum:

  1. Esmer şeker yerine normal şeker de kullanılabilir mi?

    -Zahide

    YanıtlayınSil
  2. Misir unu gluten icermez mi. O zamanan tum kek ve kurabiyeleri misir unu ve glutensiz un karisimiyla yapabiliriz

    YanıtlayınSil
  3. unun hepsini mısır unu kullanabilirmiyiz

    YanıtlayınSil
  4. Merhaba şeker yerine tariflere keçiboynuzu özü kullanabilir miyim? Evetse ölçü için ipucu verebilir misiniz? Teşekkür ederim

    YanıtlayınSil
  5. Damla çikolata yerine kakao olur mu?

    YanıtlayınSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...