19 Mart 2010 Cuma
GLUTENSİZ KEK
MALZEMELER
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 2 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- YARIM SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
- YARIM SU BARDAĞI FINDIK YADA CEVİZ
YAPILŞI
YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ. YAĞ VE SÜTÜDE KOYUP TEKRAR ÇIRPIYORUZ.UNLARI VANİLYAYI VE KABARTMA TOZUNU İLAVE EDİYORUZ. ÜZÜM VE CEVİZİ İLAVE EDİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIYORUZ. YAĞLANMIŞ KALIBIMIZA DÖKÜP 170 DERECE FIRINDA KAPAĞINI AÇMADAN 25 DK PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
"Vanilya ve kabartma tozunu ihalenin ediyoruz" ne demek? anlayamadim.
YanıtlaSil"Uzum ve cevizi ihalenin edip" ne demek? anlayamadim.
Vanilya ve kabartma tozu ilave ediyoruz, yani ekliyoruz. Üzüm ve cevizide ekliyoruz. Kolay gelsin..:)
YanıtlaSilMerhaba mısır unu kullanmadan bir tarif verirseniz sevinirim.
YanıtlaSilSade klasik kek yapmak istiyorum
Simdiden teşekkürler
Merhaba, mısırunu kullanmadan da rahatlıkla yapabilirsiniz. Aynı malzemeleri kullanın un olarak 3 su bardağı glutensiz un kullanacaksınız. Kolay gelsin.
YanıtlaSilkabartma tozu ve vanilya colyaka zarari varmi? varsa hangi markayi kullanmaliyim
YanıtlaSilHayır zararlı değildir. Dr.Oetker marka kabartma tozu, vanilya ve maya glutensizdir. Paketlerinde glutensizdir diye yazar. Kolay gelsin..:)
SilÇok sert bı hamur oldu ole mı oluo
YanıtlaSilHayır kek kıvamında olacak. Ölçü kaplarınızdan dolayı olmuş olabilir. Sert olduğunda biraz süt ekliyebilirsiniz.
Sil