31 Mart 2010 Çarşamba

ELMALI KURABİYE


MALZEMELER

-YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ

- YARIM SU BARDAĞI YOĞURT

- YARIM SU BARDAĞI SÜT

-1 ADET YUMURTA

- 1 PAKET KABARTMA TOZU

- YARIM BARDAK TOZ ŞEKER

- 2 SU BARDAĞI MISIRUNU

- 2 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN

İÇ MALZEMESİ

- 3 ADET ELMA

- 4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

- YARIM SU BARDAĞI İRİ KIYILMIŞ ÇEVİZ İÇİ

YAPILIŞI

ELMALARI SOYUP İRİ RENDELEYİN. TOZ ŞEKER VE TARÇINLA BİRLİKTE KARIŞTIRARAK PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIN. SOĞUYUNCA CEVİZLERİ İLAVE EDİN.

SIVI HAMUR MALZEMELERİNİ YOĞURMA KABINDA ELİNİZLE KARIŞTIRIN.

KABARTMA TOZU VE UNLARI İLAVE EDEREK ELE YAPIŞMAYAN VE SERT OLMAYAN BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR YOĞURUN.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP ELİNİZLE AÇIN

İÇİNE ALABİLDİĞİ KADAR ELMALI HARÇTAN KOYUP KAPATARAK YARIM AY SEKLİ VERİN.

YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN. 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

ILINDIKTAN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEREK SERVİS YAPIN.

AFİYET OLSUN:)

6 yorum:

  1. Glutensiz tarifleri yapmaya yeni basladim. Daha once denedigim kurabiye cok sert oldu. Bu tarif tede ayni sonucu almaktan cekiniyorum

    YanıtlaSil
  2. mısır unu yerine ne kullanılır

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. canım süper görünüyor nefis olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok merak ediyorum bende çölyak hastasıyım diyet yapıyorum ama kilo alamıyorum siz alabiliyor musunuz peki?

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...