30 Ekim 2011 Pazar

GLUTENSİZ DÜRÜM - LAVAŞ EKMEĞİ

  


Kebap lokantalarında önümüze sıcak sıcak getirilen lavaşları evinizde de çok kolayca yapabilirsiniz.Sabah kahvaltılarınız için ya da akşam yemeğinde et yemekleri için  yapacağınız glutensiz lavaşlarla çocuklarınızı sevindirin.
Lavaş ve dürüm ekmeğini deneyeli epey oluyor. Nasip bu güneymiş, Geçtiğimiz günlerde grubumuzdan bir kardeşimizin dürüm tarifi istemesiyle farkettim.
Daha önce bazlama tarifi vermiştim. Aynı hamuru kullanarak lavaş - dürüm ekmeği yapacağız. Bazlama hamuu için BURAYA bakıyoruz.
Ekmeğin incesine bazlama, daha incesine lavaş yada dürüm diyoruz.
Glutensiz de çok çok güzel oluyor. Hemen deneyin ve sıcak sıcak tüketin derim...

Daha önceden yaptığımız bazlama hamurundan alıyoruz. İrice yumurta büyüklüğünde pazılar hazırlıyoruz. Kaç tane yapacaksanız pazılarınızı glutensiz unla unladıktan sonra sırayla merdanemizle açıyoruz.



Merdane ile açarken bol unlayalım ki yapışmasın.



Servis tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurumuzu teflon tavamızda arkalı önlü pişiriyoruz.

 

 
Eveett.. lavaş ekmeğimiz hazır. Ben hazırda olan köftelerimden koyarak dürüm yaptım. Sizler neyle severseniz içine koyarak dürümü hazırlayabilirsiniz.


 

AFİYET OLSUN......:))

11 yorum:

  1. Tum tarif ve yayinlariniz fevkalade sizi cani gonulden kutlarim

    YanıtlaSil
  2. iyi günler benim yaptığım hamur değil merdane alıp tavaya koyarken elde bile ufanıyor acaba sorun nerden kaynaklanıyor genelde glutensiz unların ortak sorunu bu sanırım ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, glutensiz hamurun çok iyi yoğurulması gerekiyor. Unlar gluten içermediğinden hamurun özleşmesi zor oluyor. Bu yüzden çok güzel yoğurup biraz bekletmek gerekir. Daha sonra tekrar yoğurup yapmak istediğimiz ürünü yapacağız. Ben özellikle yapıp buzdolabına koyuyorum ve daha sonraki günlerde istediğimi yapıyorum. Tavsiyem uzun süre çok iyi yoğurmanız ve vaktiniz varsa bekletip öyle kullanmanız. Deneyin çok daha iyi sonuç alacaksınız.

      Sil
  3. çok teşekkür ederim deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin canım. Sonucu bildirirsen sevinirim.

      Sil
  4. Tavada pişirirken yağ döküyormuyuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, yağsız pişireceğiz. Hamur açılırken unlu olacağından yapışmayacaktır.

      Sil
  5. Benim hamuru pistikten sonra sert oldu.ben hamurumu ince acmistim.siz hamuru ne kadar kalınlıkta açtinız?
    Teşekkürler mine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumuşak bir hamur olacak. Acaba hamurun sertmiydi? Birde piştikten sonra hemen havluyla sararsan yumuşar. İncelik çok değil, bildiğimiz lavaş inceliğinde olacak. Kolay gelsin canım.:)

      Sil
  6. 7 yaşında çölyak hastası kızım lavaş bayıldı çok çok teşekkurederım

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...