2 Ekim 2011 Pazar

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI











MALZEMELER

- 1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
- 1 ADET KÜÇÜK PATATES
- 1 ADET ORTA BOY SOĞAN
- 1 ADET HAVUÇ
- 1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
- 2 KAŞIK TEREYAĞ
- TUZ, KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI

DÜDÜKLÜ TENCEREMİZE AYIKLAYIP YIKADIĞIMIZ KIRMIZI MERCİMEK VE PİRİNCİ KOYUYORUZ.
PATATES, HAVUÇ VE SOĞANI AYIKLAYIP TEMİZLEYEREK DÜDÜKLÜYE İRİ İRİ DOĞRUYORUZ.
ÜZERİNE TUZ VE ÜZERİNİ İKİ PARMAK GEÇECEK KADAR SU KOYUP ATEŞE KOYUYORUZ. 

DÜDÜKLÜMÜZÜ AYARLAYIP, KISIK ATEŞTE 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
İYİCE PİŞEN MALZEMEMİZİ SÜZGEÇTEN GEÇİREREK TENCEREYE ALIYORUZ. 
BU AŞAMADA MUTFAK ROBOTUNDANDA YARARLANABİLİRSİNİZ.

ÇORBANIZ HAZIR, ÜZERİNE KIRMIZI BİBERLİ YAĞ GEZDİRİP SERVİS EDİN.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...