1 Ekim 2014 Çarşamba
GLUTENSİZ NUTELLALI KURABİYE
MALZEMELER
* 1 Yumurta
* 100 gr. tereyağı yada margarin
* Yarım su bardağı pudra şekeri yada toz şeker
* Yarım su bardağı mısır unu
* Aldığı kadar glutensiz un
* 1 yemek kaşığı soğuk süt
* Nutella
YAPILIŞI
Karıştırma kabımıza pudra şekerini, yumuşamış tereyağını, yumurtayı, mısırununu ve sütü koyup elimizle karıştırıyoruz. Üzerine yavaş yavaş elenmiş glutensiz unu ilave ederek kurabiye kıvamını ayarlıyoruz.
Hazırladığımız hamuru tezgah üzerine serdiğimiz yağlı kağıt üzerinde açıyoruz.
Üzerine nutellayı her tarafına gelecek şekilde kaşık yardımıyla sürüyoruz.
Yağlı kağıt yardımıyla hamuru rulo şeklinde sarıyoruz
Bu şekilde buzdolabına koyup 30 dakika bekletiyoruz.
Süre sonunda hamuru dolaptan alıp 1 er cm. aralıklarla dilimliyoruz.
Dilimleri yine yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Vildan hanım unlar çok değişiyor hangi unla yaptınız acaba?
YanıtlaSilBen Metvak glutensiz un kullandım. Fakat bu tarifde Sinangil, İHE, Schar ile olur. Mısır unu Bağdat marka olacak. Kolay gelsin.
SilEllerinize saglik :)
YanıtlaSilVildan hanim bi sorum olacakti.
nutellali tariflerinizi gordum ama yinede emin olmak istiyorum.nutellada guliten yokmu.soruma cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum.
Nutella glutensizdir. Firmanın yazılı teyit raporu vardır. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Silçok hoş görünüyor.. denemek lazım .. :)
YanıtlaSilŞiddetle tavsiye ederim. Çölyak olmamalarına rağmen ev halkından bana kalmadı..:)
SilVildan hanim merhaba..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. bu kurabiyeyi en kisa surede deneyecegim.
Ama yaptığım hamur islerimde patates ya da misir unu ya da
Diger unlardan eklediğim zaman kabarmiyor ve kupkuru oluyorlar. Sadece gnk kullandigimda cok guzel kabariyor.
Bu seferde kurabiyelerin tadi güzel olmuyor. Siz nasil böyle guzel kabartabiliyosunuz..
Ayrica tatifleriniz icin cok tesekkur ediyorum. Bazi durumlarda sizin sayenizde basa cikabiliyorum :(
İlknur Şengöz
mrb vildan hanım kurabiyeyi denedim,tadı süper oldu...fakat şekli bozuk oldu.sizinki gibi yuvarlak olmadı.çünkü bıçakla keserken ezildi...nerde yanlış yaptım acaba...sevgiler...
YanıtlaSilSanırım buzdolabında bekletmeyi unuttun. Yada az beklettin. Düzgün kesmek için mutlaka buzdolabında bekletmen gerekir. Hatta buzluğa at biraz beklet daha iyi kesersin. Kolay gelsin..:)
SilVildan Hanım merhaba, bu tarifi ve çokoprensi yaptım kızımın yeniyıl partisi vardı oraya götürdüm. Pastaneden mi aldınız diye sordular kızım da bayıldı bir tane bile kalmadı:)))İyiki varsınız çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilÇok sevindim.:) Nice yıllara sağlık ve mutlulukla.:)
SilMerhaba,
YanıtlaSilBuzlukta bekletme süremiz daha uzun olmasında sorun olur mu? Örneğin buzlukta beklettip ancak bir kaç gün sonra pişirsek :)
tşklr,