4 Mart 2012 Pazar
AĞLAYAN PASTA
MALZEMELER
- 4 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1,5 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 2 YEMEK KAŞIĞI SÜT
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
KEKİN ÜZERİNE
- 2 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
- GLUTENSİZ KREM ŞANTİ
SOSU İÇİN
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 SU BARDAĞI SU
- 1 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ UN
- 2 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ KAKAO
- 3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
YAPILIŞI
- Yumurtaları toz şekerle krema gibi olana dek çırpın
- Sütü ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karıştırın.
- Kare bir borcamı hafifçe yağlayarak keki dökün.
- 180 derece fırında pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz kürdanla her yerinden delip 2 bardak soğuk sütü üzerinde gezdirin.
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak buzdolabına kaldırın.
- Ufak bir tencerede glutensizun, kakao ve toz şekeri su ve süt ilavesiyle karıştırın. Muhallebi gibi pişirin.
- Kek soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine serin.
- Sosunuda üzerine döküp buzdolabına kaldırın.
- 1-2 saat sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..:)
-
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
cok nefis gözüküyor..hmm olsada yesek.
YanıtlaSilaglayan pasta cok nefiss görünüyor yapanin eline saglik
YanıtlaSilKakao hangi marka
YanıtlaSilNestle ve mabel garanti veren markalar.
SilAğlayan pastaya dört fincan un konuluyor burdaki un miktarı fazla değil mi
YanıtlaSilMerhaba, un miktarı doğudur. 1,5 su bardağı dört kahve fincanı ölçüsüne gelir.
Sil