MALZEMELER
- 1 BARDAK HAŞLANMIŞ MISIR
- 1 KÜÇÜK KURU SOĞAN
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 2 YEMEK KAŞIĞI MISIRUNU
- 2-3 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
- 2 BARDAK SÜT
- 2 BARDAK SU
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER
YAPILIŞI
YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI VE İNCE İNCE KIYDIĞIMIZ SARIMSAĞI SIVIYAĞ İLE KAVURUYORUZ. ÜZERİNE SU VE SÜTÜ İLAVE EDİYORUZ.
KAYNAMAYA BAŞLAYINCA MISIRLARI EKLİYORUZ.
MISIR UNUNU BİR BARDAKTA SUYLA KARIŞTIRIYORUZ. KAYNAMAKTA OLAN ÇORBAYA YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİYORUZ.
KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ. KAYNAYAN ÇORBAMIZIN TUZUNU VE BİBERİNİ AYARLIYORUZ. 2-3 DAKİKA DAHA KAYNADIKTAN SONRA ATEŞTEN ALIYORUZ.
ÜZERİNE KIRMIZI BİBER YAKARAK SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.
Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))