30 Eylül 2011 Cuma

TARHANA ÇORBASI

  


Evet sevgili dostlar, kışlık tarhanamızı yaptık hemen pişirmezsek olmaz.  Tarhanamızı pişirmeden önce biraz ılık bir suyla ıslarsak pişirmemiz daha kolay olacaktır. 

MALZEMELER

- 2 KAŞIK TARHANA
- 2 BARDAK SU YADA ET SUYU
- BİR TUTAM KIRMIZI BİBER
- 1 KAŞIK TEREYAĞ YADA SIVIYAĞ
- TUZ. NANE
-  

YAPILIŞI

TOZ TARHANA BİR KASEDE 1 BARDAK ILIK SU İLE ISLATILIP ERİTİLİR.
DİĞER TARAFTA TENCEREYE 2 BARDAK SU YADA ET SUYU KONUR. 
TUZ EKLENİR VE KAYNAMAYA BIRAKILIR.
SU KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KASEDE ERİTTİĞİMİZ TARHANA SİCİM GİBİ DÖKÜLÜR.
KARIŞTIRA KARIŞTIRA PİŞİRİLİR.
10 DAKİKADA ÇORBANIZ HAZIRDIR.
ÇORBA KASESİNE BOŞALTTIĞIMIZ TARHANANIN ÜZERİNE YAĞDA KIZDIRILMIŞ KIRMIZI  BİBER DÖKÜLÜR.
İSTEĞE BAĞLI NANE İLE SÜSLEYEREK SERVİS YAPILIR.

AFİYET OLSUN..:) 



2 yorum:

  1. Tarhana unla yapıldığında glutenli olmuyor mu ? burada bahsi geçen tarhana nasıl hazırlanıyor.
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sitedeki tariflerin hepsi çölyaklılar içindir. Burada tarifde kullanılan tarhana glutensizdir. Daha önce Çölyaklılar için glutensiz tarhana adıyla yayınlanmıştır. Etiketler bölümünden yada arama motorundan bulabilirsiniz. Esenkalın.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...