29 Eylül 2010 Çarşamba

BEZE

MALZEMELER
- 4 TANE BÜYÜKÇE YUMURTANIN BEYAZI
- 4 ÇAY BARDAĞI TOZ VEYA PUDRA ŞEKERİ
- 2-3 DAMLA LİMON SUYU
- BİR FİSKE TUZ.
- VANİLYA


YAPILIŞI
 TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRMA KABINA KOYUN. MİKSER İLE İYİCE KAR BEYAZI OLACAK ŞEKİLDE ÇIRPIN.
ÇIRPILAN KARIŞIM KOYULAŞTIĞI ZAMAN SIKMA TORBASI VEYA KREMA SIKICIYLA YAĞLI KAĞIT YAYILMIŞ TEPSİYE ŞEKİLLENDİREREK SIKIN.
100 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA BEZELER SERTLEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN. ( ORTALAMA 45 DAKİKA)
SOĞUDUĞU ZAMAN SERVİS EDİN.
AFİYET OLSUN.


PÜF NOKTALARI
* YUMURTALAR MUTLAKA ODA SICAKLIĞINDA OLMALI
* YUMURTA AKLARINI METAL BİR KAP İLE HAFİF ISIDA OCAK ÜZERİNDE ÇIRPARSANIZ DAHA KOLAY SERTLEŞİR.
* YUMURTANIN SARISI DİKKATLİ AYRILMALI KESİNLİKLE KARIŞTIRILMAMALI.
* BİR FİSKE TUZ BEYAZLAMASINI SAĞLAR.
* BAZI TARİFLERDE 1 ÇAY KAŞIĞI NİŞASTA EKLENEBİLİYOR.
* KREMA SIKMA APARATINIZ YOKSA TEMİZ BİR POŞETE KOYUP UCUNU KESEREK SIKABİLİRSİNİZ.
* İÇİNE KAKAO VEYA ŞEKER BOYASI KOYARAK RENKLİ BEZELER YAPABİLİRSİNİZ.
* İÇİNE KONAN LİMON SUYU YUMURTANIN KOKUSUNU ALIR.
* BEZELER DÜŞÜK ISIDA VE UZUN SÜREDE PİŞER.
* FIRININIZ FANLI OLMALI VE ALT ÜST FAN ÇALIŞMALI
* BEZELER PİŞİNCE FIRINI KAPATIP SOĞUYANA KADAR KAPAĞINI AÇMIYORUZ.

 PÜF NOKTALARINA DİKKAT EDERSENİZ BEZE YAPMAK ÇOK KOLAY.
ÇOCUKLARINIZA EVDE KENDİ ELLERİNİZLE DEĞİŞİK ŞEKİLLİ VE RENKLİ BEZELER YARATABİLİRSİNİZ.
KOLAY GELSİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...