9 Ekim 2011 Pazar

BAYAT KEK PASTASI


Evet arkadaşlar, adından da anlaşılacağı üzere bu bir bayat kek pastası.Üç gün önce bir kek yaptım. Kek tarifi için burayaburaya ve buraya bakabilirsiniz. Maalesef kek bitmedi ve kaldı. Genelde herşeyi değerlendirmeyi severim. Evdekilerde bilir, kalan kekler tarafımdan mutlaka değerlendirilir. Bu yüzden yenmeyen kekleri hemen poşetleyip dondurucuya atarım. Bu sefer dondurucuya atmadan bir kısmıyla pasta yaptım. 
Akşam ev halkı tarafından anında bitti. Artık kimse glutenli mi glutensiz mi diye sormuyor. Gözüne kestirdiklerini beğendiklerini hemen tüketiyorlar. 
Merak etmeyin bende yedim. Zaten fazlası bana kilo olarak döneceği için uzak durmamda fayda var. 
Sizlerde bu şekilde kalan keklerinizi değerlendirebilir ve kekinizi şahane bir pastaya dönüştürebilirsiniz.
Hadi bakalım kolay gelsin...



MALZEMELER

- 6-7 DİLİM GLUTENSİZ KEK

KREMA İÇİN

- 1 LİTRE SÜT
- 1 YUMURTA
- 2 KAŞIK GLUTENSİZ UN (ben İHE unu kullandım)
- 1 BARDAK TOZ ŞEKER
- 50 gr MARGARİN YADA TEREYAĞ
- VANİLYA

ÇİKOLATA SOSU İÇİN

- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 80 gr GLUTENSİZ BİTTER ÇİKOLATA 

YAPILIŞI


KEK DİLİMLERİMİZİ İNCE OLARAK KESEREK    
BİR SIRA BORCAMA DİZİYORUZ.

BU ARADA KREMAMIZI HAZIRLIYORUZ.
1 LİTRE SÜTÜN 1 BARDAĞINI AYIRIP 1 BARDAK ŞEKER İLE ATEŞE KOYUYORUZ.
AYIRDIĞIMIZ 1 BARDAK SÜTE 2 TEPELEME KAŞIK GLUTENSİZ UN (ben İHE unu kullandım) VE 1 YUMURTA KIRIP ÇIRPIYORUZ.
ATEŞTEKİ SÜTÜMÜZE YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK
KARIŞTIRIYORUZ.
MUHALLEBİ KIVAMINA GELEN KREMAMIZI ATEŞTEN
ALMADAN 50 gr TEREYAĞ VE VANİLYA İLAVE EDİYORUZ.

BORCAMA DİZDİĞİMİZ KEKLERİN ÜZERİNE
KREMAMIZIN YARISINI DÖKÜYORUZ.
TEKRAR BİR SIRA DAHA İNCE İNCE
KESTİĞİMİZ KEKLERİMİZDEN DİZİYORUZ.
KALAN KREMAMIZIDA ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.


 PASTAMIZIN GÖVDESİ TAMAM. ŞİMDİ ÜZERİNİN
ÇİKOLATALI SOSUNU HAZIRLIYALIM.

BİR BARDAK SÜTÜMÜZE ŞEKER, KAKAO VE
NİŞASTAMIZI KATARAK KARIŞTIRIYORUZ.

ATEŞE KOYUP PİŞİRİYORUZ. SOSUMUZ KIVAMINA GELDİĞİNDE İÇİNE 80 GR GLUTENSİZ BİTTER ÇİKOLATA İLAVE EDİYORUZ. ÇİKOLATA ERİYİNCE SOSUMUZ HAZIR.
SOSUMUZUDA YAVAŞCA BORCAMDAKİ PASTAMIZIN HER TARAFINI KAPLIYACAK ŞEKİLDE DÖKÜYORUZ.

PASTAMIZ HAZIR. ŞİMDİ BİRAZ SOĞUYACAK VE BUZDOLABINA KALDIRACAĞIZ. DOLAPTA EN AZ 2 SAAT BEKLEMELİ. HATTA 1 GECE BEKLERSE DAHADA GÜZEL OLUYOR.

DOLAPTAN ÇIKARDIKTAN SONRA ÜZERİNİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN...:)))




2 yorum:

  1. Merhaba ben emel.glutensiz bitter çikolata markası söyler misiniz? Ben bulamıyorum.buarada tarifleriniz
    süper otesi☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mabel markasının bitter çikolataları glutensiz. Şu aralar A 101 lerde raflarda sanırım.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...