6 Nisan 2011 Çarşamba
TARÇINLI KALP
Aslında bu kurabiyeyi sadece kalıplarımı denemek için yaptım. Kedi dili bisküvilerimi yaparken bunlarıda fırına attım. Tarifi dr oetkerin poşetlerinden birisinin arkasında görmüştüm. Glutensiz unla deneyebilirim diye düşündüm. Çok da güzel oldu.
Tarif kurabiye ama bisküvi gibi gevrek oldu. Atıştırmalık gayet güzel. Şu an yazıyı yazarken çayla beraber yiyiyorum.
Gelelim tarifine, kolay ve zahmetsiz bir tarif.
MALZEMELER
- 150 gr MARGARİN YADA TEREYAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
- 2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- 1 YUMURTA
- VANİLYA VE KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN (sinangil kullandım)
YAPILIŞI
MARGARİNİMİZ YUMUŞAK OLMALI. 1 YUMURTA PUDRA ŞEKERİ VE MARGARİN GÜZELCE KARIŞTIRILIR.
ÜZERİNE VANİLYA, KABARTMA TOZU VE UN EKLEYEREK YOĞURUYORUZ.
İYİCE YOĞURARAK HAZIRLADIĞIMIZ HAMURUMUZU BUZDOLABINA KALDIRIP 15 DAKİKA BEKLETİYORUZ.
BUZDOLABINDAN ÇIKARDIĞIMIZ HAMURUMUZU UN SERPTİĞİMİZ TEZGAHTA MERDANE İLE 0,5 cM KALINLIĞINDA AÇIYORUZ.
KALIPLA İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE YADA ÇAY BARDAĞI İLE HAMURUMUZDAN PARÇALAR ÇIKARIYORUZ.
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ TEPSİMİZDE 200 DERECEDE 15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yine herzamanki gibi nefis oldu. Cok cok sagolun.
YanıtlaSilBu hazirladigimiz hamuru buzdolabinda kac gun saklayabiliyoruz, derin dondurucuda kac gun? Belirtirseniz cok memnun olurum.
Sevgiler
Sevil
Ben fazla hamurumu buzdolabında 1 hafta, dondurucuda ise 1, 2 ay bekletebiliyorum.
SilSlm Qrkqdqşlqr benimki hiç olmqdı.. buyudu buyudu tepsıye yayıldı ve sanki dümdüz oldu .. Şekil mekil olmadı .. :( Tadı güzel ama tahta gibi oldu .. :( Pudra şekeri yoktu normal şeker koydum ondan mı yoksa undan mı bilemedim ..
SilTeşekkürler Vildan Hanım, harika bir tarif. Dün yaptım bugüne kalmadı. Hepimiz bayıldık :)
YanıtlaSilÇok sevindim. afiyet olsun..:)
Silmrb acaba takriben ne kadar un gıdıyo elımde az mıktarda kalmıs.. yetermı dıye dusundum ???
YanıtlaSilYanıtını yukarıda verdim canım.:)
Sil