6 Nisan 2011 Çarşamba

ÇÖLYAKLILAR İÇİN GLUTENSİZ TİRAMİSU...



Evde tiramisu yapmaya karar verdim. Normalde canı tiramisu isteyen gider bir pastaneye ve yer. Yada tiramisu yapmak isteyenler marketten laydfinger veya savoiardi gibi kedidili gillerden bir paket alır ve kremasını hazırlayarak yapar. Amaaa... çölyaklılar için henüz birşeyin bulunmadığı memleketimizde iş gene başa düşer ve mutfağa girilir.
Evet sizlerden gelen istek üzerine tiramisu yapılacak. 
Sevgili çölyaklı kardeşlerim yaza giriyoruz böyle giderse nasıl diyet yapacağız bilmiyorum.
Çocuklarımız herşeyden önemli, bu yüzden şaka bir yana onları hiçbir lezzetten mahrum bırakmamak lazım. 
Vereceğim tarif çok kolay. Hiç merak etmeyin evde rahatlıkla yapabilirsiniz. Öncelikle kedi dili bisküviyi hazırlayıp bir kenara koyalım. Hatta hazırlayıp buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Ben işlerim gereği kedi dillerini hazırladıktan bir hafta sonra tiramusiyu yapabildim.
Tabiiki önce internette biraz gezmek lazım. Epeyce bir tarif gezdikten sonra uygun bulduğum  tariflerden esinlenerek glutensiz uygulamaya karar verdim.

LAYDYFİNGER - SAVOİARDİ  NAMI DİĞER KEDİ DİLİ BİSKÜVİ

MALZEMELER

- 3 ADET YUMURTA SARISI
- 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 3 YUMURTA BEYAZI
- 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 1 BARDAK GLUTENSİZ UN
- 1/2 ÇAY KAŞIĞI  KABARTMA TOZU
- 1/2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

YAPILIŞI

ODA SICAKLIĞINDA ÜÇ ADET YUMURTANIN SARISI VE BEYAZINI AYIRIYORUZ.
YUMURTANIN BEYAZLARINI 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER İLE GÜZELCE ÇIRPIYORUZ. BU İŞLEMİ MİKSERLE YAPALIM. İYİCE SERTLEŞİP BEYAZ BİR KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPALIM.
BAŞKA BİR KAPTA YUMURTA SARILARINI 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER İLE ÇIRPALIM. ÜZERİNE UN VANİLYA VE KABARTMA TOZU İLAVE EDEREK İYİCE YEDİRELİM.
KIVAMA GELDİKTEN SONRA ÇIRPTIĞIMIZ YUMURTA BEYAZLARINI EKLEYEREK GÜZELCE KARIŞTIRALIM.
HAMURUMUZ TAMAM. AKIŞKAN FAKAT CIVIK OLMAMALI. EĞER ÇOK CIVIKSA BİRAZ UN İLAVE EDEBİLİRSİNİZ.
ŞİMDİ HAMURUMUZU KREMA SIKMA APARATIYLA, YADA BENİM YAPTIĞIM GİBİ POŞET YARDIMIYLA  (Temiz bir şeffaf poşetin uçunu küçük bir parça keserek) YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİMİZE ARALIKLARLA 6-7 cm UZUNLUĞUNDA SIKIYORUZ.
ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 200 DERECE FIRINDA 8-10 dk PİŞİRİP ÇIKARIYORUZ.
UNUTMAYIN EN FAZLA 10 DAKİKA ÇÜNKÜ ÇOK ÇABUK PİŞİYOR.
TEPSİMİZİ FIRINDAN ÇIKARIP SOĞUMASINI BEKLİYORUZ.
SOĞUYAN BİSKÜVİLERİMİZİ DÜZGÜNCE KAĞITTAN AYIRARAK ÇIKARIP TABAĞIMIZA DİZİYORUZ.
BİSKÜVİLERİMİZ HAZIR. ŞİMDİ RAHATLIKLA TİRAMİSUMUZU YAPABİLİRİZ.
BİSKÜVİNİN TADINA BAKAYIM DERKEN ÜÇ TANESİNİ YEDİM BİLE. ÇOK HOŞ BİR TADI VAR.




TİRAMİSU.....

MALZEMELER

- 3O ADET KEDİDİLİ BİSKÜVİ
- 1 PAKET LABNE PEYNİR 200 GR
- 1 PAKET KREMA 200 GR
- 1 KAHVE FİNCANI PUDRA ŞEKERİ
- 1 KAHVE FİNCANI KAKAO
- 1 BARDAK ILIK NESKAFE


YAPILIŞI

ÖNCELİKLE 1 BARDAK NESKAFE HAZIRLIYORUZ. BİR BARDAK ILIK SUDA 1 KAŞIK NESKAFE VE 1 KAŞIK ŞEKERİ KARIŞTIRIYORUZ. GENİŞ BİR TABAĞA ALIYORUZ.
BİSKÜVİLERİMİZİ NESKAFENİN İÇİNDE ISLATARAK BORCAMIMIZIN İÇİNE BİR SIRA DÖŞÜYORUZ.




ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ KREMAMIZIN YARISINI DÖKÜP KAŞIKLA BİR GÜZEL YAYIYORUZ. ÜZERİNE NESKAFE İLE ISLATARAK BİR SIRA DAHA BİSKÜVİ DİZİYORUZ.


 KALAN KREMAMIZIN TAMAMINI ÜZERİNE DÖKÜP GÜZELCE YAYIYORUZ.



ÜZERİNE KAKAOMUZU BİR TEL SÜZGEÇ YARDIMIYLA SERPİYORUZ.



TİRAMİSUMUZ HAZIRRR.
SERVİS YAPMADAN ÖNCE EN AZ 2 SAAT MÜMKÜNSE 1 GECE BUZDOLABINDA BEKLEMESİ TAVSİYE EDİLİR.

AMAAAA..... BENİM GİBİ SABIRSIZSANIZ 2 SAAT ANCA BEKLER VE HEMEN YEMEYE BAŞLARSINIZ.

AFİYET OLSUN.... :)))

6 yorum:

  1. Geçen gün facebook sayfasında sizden aldığım tarifle yaptığım içli köfteyi paylaşmıştım. Ablam dün aradı ve "PEki tramisu da yapabilir misin?" dedi. Ben de ona elbette dedim. Ve yine sizin tarifinizle karşılaştm. Vallahi bunları paylaşmak büyük hayır. Size teşekkür ediyorum, sağlıklı mutlu günler diliyorum. Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım. Benim bloğumu kurma amacım çölyaklıların da herşeyi yapabileceğini ispatlamak. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. bencede vildan hanimcok büyük hayir isliyo okudukca rahatliyoz yanliz degiliz diye....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiiki yanlız değilsiniz. Biz çok büyük ve özel bir aileyiz..:)

      Sil
  4. vildan hanım acaba tiramisuyu hazırlarken kullandığınız kremayı nasıl hazırladınız acaba? krema labne ve pudra şekerini mi kullandınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, üçünü çırparak kremayı hazırlıyoruz.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...