19 Mart 2011 Cumartesi

GLUTENSİZ PİZZA









MALZEMELER

- 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI ILIK SÜT
- 1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
- 1 YUMURTA BEYAZI
- 1 TATLI KAŞIĞI YUVA MAYA
- 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
- TUZ
- 2 YEMEK KAŞIĞI KARABUĞDAY UNU
- 1 ÇAY KAŞIĞI XANTHAM GUM
- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN (ben sinangil kullandım)

ÜZERİ İÇİN

KAŞAR PEYNİRİ
DOMATES SOSU
ÜZERİNE KOYMAK İSTEDİĞİNİZ HERŞEY (sucuk,sosis,çökelek, domates, biber, mantar vs.)

YAPILIŞI

UN DIŞINDAKİ TÜM MALZEMELERİ KOYUP KARIŞTIRIYORUZ.
KARABUĞDAYUNU VE SİNANGİL UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK YOĞURUYORUZ.
İYİCE YOĞURUP ÜSTÜNÜ KAPATARAK ILIK ORTAMDA MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ.

45 DAKİKA KADAR MAYALANAN HAMURUMUZ İKİ MİSLİ KABARACAK.
MAYALANAN HAMURUMUZU ALIP YOĞURUYORUZ VE İSTEDİĞİMİZ BÜYÜKLÜKTE PARÇALARA  AYIRIYORUZ.
BEN BİR PARÇA ALIP KALANI BUZDOLABINA KALDIRDIM. HEPSİNİ YAPMAYACAKSANIZ SİZDE KALANI SONRA KULLANMAK ÜZERE BUZDOLABINA KALDIRABİLİRSİNİZ.

HAMURUMU UN SERPTİĞİM TEZGAHTA İSTEDİĞİM BÜYÜKLÜKTE AÇTIM.
BEN İNCE SEVDİĞİM İÇİN OLDUKÇA İNCE OLDU. SİZ KALIN İSTERSENİZ KALIN AÇABİLİRSİNİZ.
PİZZAMIN TABANINI UN SERPTİĞİM TEPSİME ALDIM.

ÜZERİNE DOMATES SOSUNU SÜRDÜM. EVDE OLAN MALZEMELERDEN SERDİM.
FIRINA VERİP 25 DAKİKA KADAR PİŞİRDİM. FIRINDAN ÇIKARIP ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ SERPTİM VE KAŞAR ERİYİNCEYE KADAR FIRINA SÜRÜP ÇIKARDIM.

PİZZAMIZ HAZIR. DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN.


















6 yorum:

  1. GLUTENSİZ SOSİS VAR MI??VARSA NERDEN BULUYORSUNUZ?

    YanıtlaSil
  2. APİKOĞLU ve İKBAL markaları glutensiz olduğunu bildirdi. Şimdilik bu markaları kullanabiliyoruz. Bu markaların salam sucuk ve sosisleri glutensiz.

    YanıtlaSil
  3. Karabuğday unu nedir? Glutensiz mi? Markası nedir? Nerde bulabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabuğday glutensizdir. Yar, Duru , reis marka karabuğday ve yar marka karabuğday ununu bulabilirsiniz. Tansaş, Kipa ve carrefour bulabileceğiniz yerler. Kolay gelsin..

      Sil
  4. Merhaba Vildan hanim,
    Pizzanizi kac derece firinda pisirdiniz acaba?
    Bir de bu hamuru daha ince acarak lahmacun yapabilir miyiz?
    Tesekkurler simdiden,
    Pelin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, genellikle bu tür hamurları 180 derecede pişiriyorum. Lahmacun tabii ki olur. Ben aynı hamurdan pide ve lahmacunda yapıyorum. Kolay gelsin.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...