23 Mart 2011 Çarşamba

ELMALI TARÇINLI MUHALLEBİ













MALZEMELER

5 ADET ORTA BOY ELMA
- 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER (yarısı elmalar yarısı krema için)
- 1/2 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU (yoksa su olabilir)
- 1 YUMURTA
- 1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
- YARIM KİLO SÜT
- 1 AVUÇ EZİLMİŞ CEVİZ
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- YARIM PAKET VANİLYA

YAPILIŞI

ELMALARIN KABUĞUNU SOYUYORUZ. KÜP KÜP DOĞRUYORUZ.
KABIMIZIN İÇİNE ELMALARI, ŞEKERİ VE YARIM SU BARDAĞI PORTAKAL SUYUMUZU KOYUP ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. 
DİĞER YANDA TENCEREYE 1 YUMURTA, ŞEKERİN DİĞER YARISI VE NİŞASTA KONULUP SÜT İLE EZİLİR.
SÜTÜN TAMAMI İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR.
VANİLYA EKLEYİP ATEŞTEN İNDİRİLİR. ARA SIRA KARIŞTIRILARAK KABUK TUTMASI ENGELLENİR.
PİŞEN ELMALARIMIZA TARÇIN VE CEVİZ EKLEYEREK KARIŞTIRALIM.
SERVİS YAPACAĞIMIZ KUPLARIMIZIN ALTINA ELMALI KARIŞIMI PAYLAŞTIRALIM.
ÜZERİNE KREMAMIZI DÖKELİM. TATLIMIZ HAZIR İSTEDİĞİNİZ BİÇİMDE SÜSLEYİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

* İSTENİRSE TATLI KOMPLE BORCAMA DÖKÜLEREKDE YAPILABİLİR. ÖNCE ELMALARIMIZI SONRA KREMAMIZI DÖKÜP SOĞUYUNCA KESEREK SERVİS YAPABİLİRİZ.
* BU ŞEKİLDE 6 KUP ÇIKIYOR, ÖLÇÜYÜ ARTIRARAK DAHA FAZLA YAPABİLİRSİNİZ.




Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...