1 Ekim 2010 Cuma

PAT PATATES UNLU EKMEK












MALZEMELER
- SU 400 ml  =  2 cup
- ZEYTİNYAĞI 3 YEMEK KAŞIĞI
- SÜT 50 ml = 1/4 cup
- YUMURTA  3 ADET
- SİRKE 1 TATLI KAŞIĞI
- PİRİNÇ UNU 320 g   =  2 cup
- PAT PATATES UNU 220 g  = 1 1/4 cup
- SOYA UNU 50 g = 1/3  cup
- MISIR NİŞASTASI 75 g = 1/4 cup
- ŞEKER 3 YEMEK KAŞIĞI
- TUZ 1,5 TATLI KAŞIĞI
- XANTHAM GUM 1 YEMEK KAŞIĞI
- TOZ MAYA 2 TATLI KAŞIĞI

YAPILIŞI
MALZEMELERİMİZİN ODA ISISINDA VE TAZE OLMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ.
ÖNCELİKLE UNLARIMIZI SIRASIYLA BİR KABA ELİYORUZ. (PİRİNÇUNU, PATATESUNU, SOYAUNU, MISIR NİŞASTASI)  HEPSİNİ KARIŞTIRIYORUZ.

EKMEK MAKİNAMIZIN KABINA ÖNCE SIVI MALZEMELERİ KOYUYORUZ.   (ILIK SU, YUMURTA, SİRKE VE YAĞ)
KARIŞTIRDIĞIMIZ UNLARIN YARISINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. ONUN ÜZERİNE ŞEKER, TUZ VE XANTHAM GUMU SERPİYORUZ.

 KALAN UN KARIŞIMIMIZI DÖKÜYORUZ. EN ÜSTE MAYAMIZI SERPİYORUZ.
EKMEK MAKİNASINDA NORMAL,ORTA KABUK AYARINDA PİŞİRDİM.
SONUÇ MÜKEMMEL. YUMUŞAK VE MİSS GİBİ EKMEĞİM OLDU
DAYANAMAYIP SOĞUMASINI BEKLEMEDEN BİR DİLİMİNİ YEDİM.
.
AYNI EKMEĞİ FIRINDA YAPMAK İSTERSENİZ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIP MAYALANDIRARAK FIRINDA PİŞİREBİLİRSİNİZ. FIRINDA PİŞİRİRKEN FIRINA ISIYA DAYANIKLI KAP İLE SU KOYMAYI UNUTMAYIN.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...