Malzemeler
* 1 litre süt
* 1 yumurta
* 2 yemek kaşığı glutensiz un ( sinangil kullandım) eleyerek
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 2 adet muz
Yapılışı
* Sütümüzden 1 su bardağı ayırıp kalanı toz şeker ile ateşe koyup kaynamaya bırakıyoruz.
* Diğer yanda blendere muzları koyup eziyoruz. Üzerine yumurtayı ekliyoruz ve çırpıyoruz.
* Ayırdığımız 1 bardak süt ile glutensiz unu ve vanilyayı karıştırarak eritiyoruz.
* Karışımı blendere ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
* Ateşte kaynamakta olan süte karışımı yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla karıştırıyoruz.
* Muhallebi kıvamını alıp göz göz olduğunda ateşten alıyoruz.
* İlk sıcaklığı geçince mikserle çırpıp, servis kaselerine paylaştırıyoruz.
Afiyet olsun...
Süslemesi sizin zevkinize kalmış. Ben karamel sos ile ikrama hazırladım..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.
Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))