Makarnamı evde yapıyorum, hem glutensiz hemde sağlıklı. Daha önce tarifini yayınlamıştım. Buradan bakabilirsiniz. Glutensiz ev makarnası
Gnocchi (patatesli makarna) kısaca Niyokki diyebiliriz.:)
Tarifi çok önceden internetten bulmuştum ama ancak deneyebildim. İtalyan kültürüne ait bir makarnadır efendim. İtalya ya seyahat edenler bilirler, pek çok yerde glutensiz olarak yapan restorantlar vardır.
Bizde ise çooook bekleyeceğiz.
Ama gelin beklemeyin derim, tarif çok kolay. Haydi mutfağa yapın yiyin gari. :))
Malzemeler
* 2 adet haşlanmış patates 4000 gr kadar
* 2 küçük köy yumurtası
* 2 su bardağı pirinç unu
Yapılışı
* Patatesleri yıkayıp bol su ile haşlayın. Haşlanan patatesleri soyup pütür kalmayacak şekilde ezin.
* Haşlanmış patatese yumurtalar eklenerek yoğrulur. Pirinç unu da yavaş yavaş eklenerek yoğrulur.
* Pirinçunu miktarı değişebilir. Bu yüzden yoğurdukça ekleyin. Ele yapışmayan hale geldiğinde tamamdır.
* Rulo haline getirip 8 parçaya ayırın. Her parçayı elinizle çubuk şeklinde yuvarlayın ve küçük küçük kesin. * Sonra her parçayı çatal yardımıyla şekillendirin ve tepsiye dizin.
* Kaynar suya atıp pişirin. Suyun üzerine çıktığında pişmiştir.
* Süzüp çıkarın ve sosla karıştırın.
Ellerinize dağlık Vildan Hanım. Yine çok güzel bir tarif paylaşmışsınız.Teşekkürler...
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim Oya hanımcım, Sevgiyle..:)
SilAllah gonlunuze ve elinize saglik versin. Ugraşilariniz ve paylaşimlariniz icin tesekkurler Vildan Hanim.
YanıtlaSilAmin, paylaşım benim için zevk. :)
SilAllah gonlunuze ve elinize saglik versin. Ugraşilariniz ve paylaşimlariniz icin tesekkurler Vildan Hanim.
YanıtlaSilAmin,güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim...:)
Sil