Muffinlerin görünüşlerini ve tek porsiyon olmalarını çok seviyorum. Bu yüzden uzun zamandır kek kalıplarımı kullanmıyorum. Kek kalıbıyla yaptığımın dışında muffinlerde daha az ölçülerde ve istediğim sayıda yapabiliyorum. Hatta mikrodalgada 6 dk. da sadece 4 adet yapıyorum bazen.
Genelde yayınlayacağım tariflerimde tam ölçü yapıyorum. Sizler ölçülerle oynayarak istediğiniz miktarda yapabilirsiniz.
Bu haftaki muffinlerimiz üzümlü ve kayısılı olacak. Bunun için kuru üzüm ve kayısılarımızı önceden sıcak suda bekleterek yumuşatıyoruz. .
MALZEMELER
- 2 ADET YUMURTA
- 1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
- 5 KAHVE FİNCANI BEZGLUTEN GLUTENSİZ UN
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
- 1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
- 1 ÇAY BARDAĞI KAYISI
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKERİMİZİ ÇIRPIYORUZ.
SIVIYAĞ VE SÜTÜ EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ.
BEZGLUTEN UNUMUZU VE KABARTMA TOZUMUZU ELEYEREK EKLİYORUZ.
KEK KIVAMINI ALDIĞINDA ÇIRPMA İŞLEMİNİ SONLANDIRIYORUZ.
PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ KURU ÜZÜMÜ VE KAYISIYI EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA ŞÖYLE BİR KARIŞTIRIYORUZ.
KEK HAZIR. MUFFİN KALIPLARIMIZA KAŞIKLA BÖLÜŞTÜRÜYORUZ.
BENİM BU ÖLÇÜLERLE YAKLAŞIK 16 TANE MUFFİNİM OLDU.
180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN KÜRDAN TESTİ YAPABİLİRSİNİZ.
PİŞTİKTEN SONRA TEZGAHTA 10 DAKİKA BEKLETİYORUZ. DAHA SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPEREK İKRAM EDEBİLİRİZ.
AFİYET OLSUN.
2 gündür deli gibi bu tarifi uyguluyorum. şu anda da fırınımda kayısılı üzümlü -hatta elma ve incir de ekledim- muffinlerim pişiyor. çoook lezzetli, süper ötesi güzel oldu. müthiş bir tarif. kimsenin yorum yazmamış olmasına şaşırdım doğrusu. şiddetle tavsiye ediyorum.
YanıtlaSilYa ben buraya yorum yaptim saniyordum ama gonderemisim heralde. Arkadaslar kesinlikle denemelisiniz, tadi super oldu. Cok basarili bir tarif
YanıtlaSilElinize sağlık, çok sevindim..
Sil