2 Ekim 2015 Cuma

KENDİNİ MUFFİN SANAN EKMEKCİKLER




MALZEMELER

* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 paket toz maya. (Yuva marka)
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı Golda glutensiz un
* 1 su bardağı Söke glutensiz un
* 1 su bardağı sinangil glutensiz un
* 1 çay kaşığı karbonat
* isteğe bağlı tuz

* Önce sütümüzü ısıtıyoruz. Sıcaklığı küçük parmağınızın dayanabileceği sıcaklık olacak. (Çok sıcak olursa maya ölür, soğuk olursa maya üremez.) Kabımıza sütümüzü toz şekeri ve mayamızı koyup karıştırıyoruz.
* Bu arada unlarımızı bir kaba eliyoruz. ( bu eleme işlemiyle de unların içindeki gereksiz katkı maddelerini atmış oluyoruz.)
* Kabımızın içinde üreyen mayalı sütümüzün üzerine, yumurta ve  zeytinyağı ekliyerek karıştırıyoruz.
* Unlarımızıda ekliyoruz ve üzerine karbonatımızı döküp 3 damla limon sıkıyoruz mikserle çırpıyoruz.
* Tamam dır. Hamurun üzerini streç filmle sıkıca kapatın ve kenara alın. Kapaklı bir kapda işinizi görür. Önemli olan hava almaması. Bu şekilde bir 45 dakika bekleyin.





* 45 dakika bitti. kapağımızı açtık ve hamurun kabarıp göz göz olduğunu gördük. Hamuru  spatulayla karıştırıp söndürüyoruz. 



* Hamurdan kaşıkla alıp muffin kalıplarına paylaştırıyoruz. Elimizi ıslatıp üzerlerini düzeltebiliriz.


* Tepsiyle 180 derece ısınmış fırına veriyoruz. üzerleri kızarınca fırından çıkarıp biraz su püskürtüp üzerini kapatıyoruz.
* 15 dk. sonra ekmekçikler yenmeye hazır. 





Afiyet olsun..:)













4 yorum:

  1. Neden üç değişik marka un kullandınız bunun özel bir sebebi var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde bu unlar olduğu için kullandım. :)) Ben her zaman söylüyorum zaten tek çeşit un kullanmam mümkün olduğunca karışım un kullanırım. Sizde bulduğunuz unları karışım yapın daha sağlıklı..:)

      Sil
  2. Vildan hanım Merhabalar,Öncelikle bloğunuz bir harika,hayatı kolaylaştıracak birbirinden değerli tarifler sunuyorsunuz, emeğinize, gönlünüze sağlık. Hepimize şifa dağıtan elleriniz dert görmesin. Bu güzel tarifi denemek istiyorum ama küçük bir sorum olacak eğer cevaplarsanız çok mutlu olurum ,benim aynı zamanda yumurta sarısına da alerjim var beyazını kullanabiliyorum sadece. Tarifde bulunan 2 yumurtanın sadece beyazını kullansam kıvamı tuttururmuyum? Elbette deneme yanılma yoluyla buluyoruz pek çok şeyi ama yinede mutfak tecrübesi yüksek olan birine danışma gereği duyuyorum ,tarifleri tutturamayınca üzülüyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Her şey güzel gönlünüzce olsun. Sevgiler,saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, güzel görüşlerin için çok teşekkür ederim.:)
      Yumurtanın sarısını kullanmayabilirsin tabii ki, onun yerine zeytinyağını 2 kaşık daha ekleyebilirsin.
      Tutturamayınca sakın üzülme bu seni cesaretlendirsin, zamanla mükemmel olacaktır..:))Sevgiler..:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...