29 Eylül 2015 Salı
ŞEFTALİLİ TARÇINLI VE ÜZÜMLÜ ALT ÜST KEK
Şeftali ve üzüm son zamanları artık. Sizlerde mevsimi geçmeden bu güzellikleri değerlendirin derim. Bence çok güzel ve sağlıklı bir kek oldu. Tam not alıp beğenildiği için sizlerle paylaşıyorum.
MALZEMELER
* 50 gr. tereyağ
* 2 yumurta
* yarım su bardağı yoğurt
* yarım su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı glutensiz un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 2 adet olgun şeftali
* 1 avuç üzüm
* 2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt koyuyoruz.
Kağıdın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpip, kesip dilimlediğimiz şeftali ve üzümleri döşüyoruz.
Şimdi sıra hamura geldi. Çırpma kabımıza yumurta toz şeker ve tereyağı koyarak mikserle çırpıyoruz.
Yoğurdumuzu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Üzerine un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırıyoruz. En son tarçın ilavesiyle hamurumuz tamam.
Hazırlanan hamurumuzu kalıptaki meyvelerin üzerine spatula yardımıyla döşüyoruz.
Bu kadar... Şimdi 180 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.
Takriben 20- 25 dk. da olacaktır. Üzeri kızarınca fırının kapağını açın ve kürdan testiyle pişip pişmediğine bakın. Kürdan temizse pişmiştir.
Fırından alıp soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alt üst edin.Meyveler üstte kalacaktır. Üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça çıkarın.
İster böyle, ister üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Bendeniz bekleyemeden hindistan cevizi serperek ikrama geçtim.
Sonuç... Mükemmel.. Kırıntısı kalmadı...
Kolay gelsin..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
O hangi üzüm yaa salkım mi bana mı öyle geliyor?����
YanıtlaSilMerhaba, çekirdeksiz İzmir üzümü canım.:)
Sil