27 Haziran 2014 Cuma

SÖKE GLUTENSİZ UN İLE EKMEK






Uzuuuunn bir aradan sonra tekrar yazmak çok güzel. Bana epey kırgın olduğunuzu biliyorum. Ancak geçerli nedenlerim var.. Merak etmeyin çok güzel tariflerle devam ediyoruz.
Benim kızım gibi LYS sınavına giren tüm gençlere geçmiş olsun diyorum. Umarım istekleri gerçek olur...
Çölyaklılar cephesinde de olumlu gelişmeler oluyor.  Nihayet çölyaklıların sesini duyan Söke un glutensiz unu piyasaya sürdü. Bu tür girişimleri tüm yerli üreticilerden bekliyoruz.
Söke un oldukça güzel bir karışım hazırlamış. Telefon ile görüştüğüm Ar-ge Müdürü sayın Meltem Güleçoğlu glutensiz un ile epey çalıştıklarını ve sonunda bu ürünü ortaya çıkardıklarını anlattı. Glutensiz unun yapım ve üretim zorluklarını bilen bizler için çok güzel ve özenli bir çalışma. Ayrı bir üretim tesisi, sterilizasyon ve en önemlisi istenen lezzeti ve kıvamı yakalama..
Meltem hanım ürünün piyasaya sürüldüğünü ve marketlere dağıtımın yapılmaya başlandığını belirtti.   Sanırım kısa zamanda tüm çölyaklıların ulaşabileceği raflarda yerini alır.
Fiyat değişken olmakla beraber ithal unların yarı fiyatına geliyor sanırım.
Meltem hanım tarafından yollanan deneme paketini hevesle açtım ve hemen denedim. Kolaylık olması açısından paket üzerindeki tarifi yaptım.

SONUÇ... Harikaaa. evet evet.. reklam kokmasın ama çok beğendim..
Yumuşak ve en önemlisi lezzetli bir ekmek.  İlk deneme ve sonuç harika tavsiye ederim..
Yapımı da çok kolay..
Paketin üzerindeki tarifi yarı ölçü kullanarak yaptım.

  MALZEMELER
* 250 g Glutensiz un karışımı
* 1 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 6  g kuru maya
* 200 ml. ılık su

YAPILIŞI

Tüm malzemeyi karıştırma kabımıza koyuyoruz ve mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Yaklaşık 3
dak karışım homojen ve pürüzsüz oluncaya kadar karıştırıyoruz. Hazır olan hamurumuzu yağlamış olduğumuz pişirme kabımıza bırakıyoruz. Elimizi ıslatarak güzelce düzeltiyoruz.
Üzerini kapatarak mayalanmasını bekliyoruz. Tarifde 35 dak. benimki 1 saat bekledi. İstediğim hacme ulaşınca önceden ısıttığım fırınımda 35 dakikada pişirdim. Benim fırınım 180 derecede güzel pişiriyor.
Sonuç resimden de görüleceği gibi çok güzel..


















16 yorum:

  1. Güzel insanlar: Ben 2 yıl önce çölyak teşhisi almış ve bununla hem başetmeye hem yaşamaya çalışan bir kadınım. Duygu yoğunluğum şu an öyle yüksek ki, bizleri hiç tanımadığınız halde bizim için emek edip ortaya çıkardığınız ürün muhteşem, daha önce pek çok ürün denedim, orta derecede iyi buldum çoğunu,ancak söke unun ekmek karışımı benim için can kurtaran simidi gibi bişiy, inanamadım bu kadar güzel oluşuna, 2 yıldır ilk kez tost yapabildim, ekmek dilimi kızartıp kahvaltı ettim, lavaş yaptım bunu nasıl bir duygu olduğunu anlamanızı elbet beklemiyorum ancak anlamaya çalışarak bile ortaya koyduğunuz ürün muhteşem ötesi. Konuyla ilgili her aşamasında hem düşünsel bazda hem bedenen çalışarak emek eden gayretle çalışıp ürünü ortaya çıkaran herkese sonsuz kere teşekkür ediyorum, gönlünüze ellerinize, yüreğinize sağlık efendim, emekleriniz bizim için çok kıymetli bilmenizi istedim, bunu sizlerle paylaşmaz isem kendimi içsel olarak sizlere saygısızlık etmiş hissederdim, iyi ki varsınız güzel insanlar, sağlıkla sevgiyle kalın lütfen.......Meltem hanımdan cevaben gelen iletiVildan hanım merhaba,

    Az önce sizi aradım, ulaşamadım. Mailiniz de en az telefonunuz kadar mutlu etti bizi.



    İstediğiniz gibi mailinizi , “Söke® Glutensiz Un Karışımı” nın içeriğinin oluşmasında ve üretilmesinde emeği geçen arkadaşlarımla paylaştım. Size büyük bir teşekkür borçluyuz, bize duygusal anlar yaşattınız. Daha güzel, daha başarılı işler yapmaya motive ettiniz, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez de sizden duymanın mutluluğunu yaşattınız.



    Sizden bir ricamız var, bizim ürünümüzü bu kadar içten ve doğru anlatan mailinizi web sayfamızda paylaşmak isteriz. Bu paylaşımın ve adınızı kullanmamızın , sizin için bir sakıncası var mıdır ?



    İlginize tekrar teşekkür ediyor, size tüm Söke® Un ailesinin selamlarını gönderiyoruz .



    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
  2. Vildan Hanım merhabalar, benim adımda Vildan :) biraz evvel Meltem Hanımla yazışmamızı buradan yorum olarak paylaştım, sanırım ürünle ilgili yeterince fikir verecektir diye düşünüyorum, sağlıkla sevgiyle kalın lütfen......

    YanıtlaSil
  3. Meraba ben Tuğçe
    Vildan hanim tuz falan yok icinde tatsiz mi oluyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unun içeriğinde tuz var canım. Bu yüzden koymuyoruz.

      Sil
  4. Merhaba Vildan Hanim :) Öncelikle paylaşımlariniz için size çok teşekkür ederim :) Benim bir sorum olucaktı tarifinizde yer alan glutensiz un karışımını nereden alabiliriz acaba ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, görüştüğüm firma görevlisi belli markatlere verdiklerini henüz tüm Türküye de satılmadığını belirtti. Bulunduğun yerde olup olmadığı öğrenmek için Söke firmasının internet sitesine bakarsan bir yetkiliyi arayarak öğrenebilirsin sanırım. Sevgiler.

      Sil
  5. Bu tarifi makinada nasil yapabiliriz Vildan hanim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı malzemeleri yada iki katı malzemeyi pişirme kabına önce sıvıları, üzerine unu, en üstüne mayayı makinaya koyuyorsunuz. Sonrasında normal programında pişiriyorsunuz. Kolay gelsin..

      Sil
  6. Ah şu gram lar ah 6gr ne kadar 200 mil ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,haklısın ama bazı tarifler gr ayarlı. aslında mutfak terazileri artık oldukça ucuz ve her yerde bulunuyor. Bir tane almanı tavsiye ederim. 6 gr yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar, 200 ml ise 1 su bardağı ölçüsünde oluyor.

      Sil
  7. Merhaba Vildan Hanım,
    Hazır glütensiz unlarda pirinç unu var, benim pirince intöleransım olduğunu öğrendim.Karabuğday unu ile yapılmış ekmek vs. denemeleriniz var ise paylaşırsanız sevinirim. SEMRA.

    YanıtlaSil
  8. Vildan hn merhaba ....öncelikle bilmediğim bir konu olduğu için saçmalarsam özür diliyorum....ben ekşimayalı ekmekler yapıyorum,tartine bread usulü ile ve zaman zaman isteyen arkadaşlarıma da yapıyorum...son dönemlerde çok istenen bir ekmek çeşidi glutensiz ekmek...glutensiz unile yapacağım ekmekte tambuğday unu ile ürettiğim ekşimayayı kullanabilir miyim?,ne kadar doğru olur?,sağlık açısından bir zararı olur mu bunu talep eden kişilerde? Şimdiden teşekkür ediyorum 🙏😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.:) sorunuz için çok teşekkürler. Çünkü çok önemli. Maalesef tambuğdayunu ile yaptığınız ekşi mayayı kullanamazsınız. hatta glutensiz ekmeği diğer ekmeklerle aynı yerde de üretemezsiniz. Üzgünüm. Bizler için çapraz bulaşma da çok önemli.
      Sadece glutensiz üretime geçen http://tasdibifirin.com/ sitesini incelemenizi öneririm.
      Sevgiler.:)

      Sil
  9. hanımefendi sizden ricam bu ürün hakkında yazdıklarınızı gözden geçirmeniz..maalesef GLUTENSİZ diye sattıkları üründe gluten var..bu insanları kandırmaktan başka bir şey değil..bu nasıl vicdansızlıktır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız. Ben emin olmadığım hiç bir ürünü önermem. Söke tamamen ayrı bir üretim hattında glutensizun üretiyor. Sağlık bakanlığı ve dernek onayı var. Siz neden böyle bir yorum yazdınız acaba?

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...