15 Temmuz 2011 Cuma

GLUTENSİZ SOSİSLİ VE PEYNİRLİ ÇÖREKLER


BU GECE BERAT KANDİLİ,
BU MUBAREK GECEDE DUALARINIZIN KABUL VE MAKBUL OLMASI DILEKLERIMLE BERAAT KANDILINIZI KUTLAR SIZE VE SEVDIKLERINIZE HAYIRLARA VESILE OLMASINI DILERIM.

  
MALZEMELER

- 1 PAKET YUVA MAYA
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 2 YUMURTA (1 yumurta sarısı üzeri için)
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
- 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 1/2 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- 2 KAŞIK TEREYAĞ
- 1 BARDAK MISIRUNU, PİRİNÇUNU,PATATES UNU KARIŞIMI
- 2 BARDAK GLUTENSİZ UN

ÜZERİ VE İÇİ İÇİN

- PEYNİR YADA LOR VE MAYDANOZ
- SOSİS
- SUSAM VE ÇÖREKOTU


YAPILIŞI

ÖNCELİKLE UN KARIŞIMINI BİR KABA ELİYORUZ.
ORTASINA ÇUKUR AÇIP MAYAYI VE ÜZERİNE ILIK SÜTÜ DÖKÜYORUZ.
ŞEKERİ MAYANIN ÜSTÜNE, TUZU İSE UNUN KENARLARINA DÖKÜYORUZ.
ELİMİZLE ORTADAN BAŞLIYARAK YAVAŞ YAVAŞ YOĞURUYORUZ.
YOĞURMA ESNASINDA YAĞLARI VE YUMURTAYI İLAVE EDİYORUZ.
HAMURUMUZ KULAK MEMESİ KIVAMINA GELDİĞİNDE DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ.

HAMURUMUZ DİNLENİRKEN İÇ MALZEMELERİNİ HAZIRLIYORUZ.

HAMURUMUZU ÜÇ PARÇAYA BÖLÜYORUZ.

PARÇALARDAN BİRİNİ ALIP MERDANE İLE İNCELTİYORUZ.

BENİM GİBİ DÜZGÜN OLMASINI İSTERSENİZ KENARLARINI BIÇAKLA DÜZLEYEBİLİRSİNİZ.

ŞİMDİ ALT KISMA SOSİS KOYARAK SİGARA BÖREĞİ SİBİ SARIYORUZ.
UÇ KISMI ALTA GELECEK ŞEKİLDE TEPSİYE DİZİYORUZ.




DİĞER PARÇAMIZI ALIP TEKRAR MERDANE İLE AÇIYORUZ.
ÜSTÜNE PEYNİR VE MAYDANOZ KARIŞIMINI YAYIYORUZ.





ALT KISMINDAN BAŞLIYARAK RULO ŞEKLİ,NDE SARIYORUZ.
RULOYU 3 ER CM ARALIKLARLA KESİYORUZ.
TEPSİYE GÜZELCE SIRALIYORUZ.





SOSİSLİ VE PEYNİRLİ ÇÖREKLERİN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRDÜKTEN SONRA SUSAM VE ÇÖREKOTU SERPİYORUZ.





TEPSİYİ ILIK BİR YERDE 45 DAKİKA BEKLETİYORUZ.

ISITTIĞIMIZ FIRINDA 180 DERECEDE KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ.
PİŞEN ÇÖREKLERİ FIRINDAN ALMADAN SPREY İLE ÜZERLERİNE SU SERPER VE 5 DAKİKA DAHA FIRINDA TUTARSANIZ YUMUŞACIK OLUYOR.

AFİYET OLSUN.








Posted by Picasa

13 yorum:

  1. elinize sağlık bende düşünüyorum glutenliler için yemek blog ama henüz gerçekleştiremedim benim annem çölyak çok zor alıştık buna ama şimdi her insanın yediği herşeyi yapıyorum allah herkese sağlık versin çok zor bi hastalık biz başedebildik darısı tüm dotlara tarifleriniz inşallah herkese ulaşabiliyordur iyi günler ...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. İnşaallah senin bloğunuda görürüz. Ne kadar çoğalırsak o kadar iyi olacaktır. Esenkal..

    YanıtlaSil
  3. Allah sizden razı olsun, ne kadar güzel bir iş yapıyorsunuz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, çölyaklı bir kardeşime dahi faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana.:))

      Sil
  4. Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyorlar.Ama bir konu dikkatimi çekti.Sosisler genellikle gluten içeriyor.Gluten içermeyenini nasıl temin ediyorsunuz?Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Haklısınız sosislerde gluten içerebiliyor. Glutensiz olarak şu an için garanti veren tek firma İKBAL İkbal marka salam sucuk ve sosisler glutensiz. Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  6. Metehan KARAKAŞ24 Eylül 2012 05:02

    İyi günler Araştırdığım Kadaarıyla Sinangil Unlarında Belirli Bir Miktarda Gluten Varmış. Acaba Doğrumudur? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, Sadece glutensiz olan tüm ürünlerde pakette yazılması gereken bir ibare vardır. "Gluten miktarı kuru madde üzerinden 20 mg/kg ı geçmez." Bu yazı sizi yanıltmasın.

      Sil
  7. ben çölyak olduğumu yeni öğrendim.34 yaşındayım v afalladım. sanki aç kalacakmışım korkusuyla araştırmaya başladım ve sizi buldum.çoğu tarifi denedim ve özellikle tarhana beni çok memnun etti. allah ne muradınız varsa versin çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Vildan Hanım tarifinizi uyguladım. sonuç mükemmel. bırakın glutensizini, bu kadar güzel glutenli çörek bile yapmışlığım yok. gerçekten çok başarılı oldu. tabi bir kaç küçük değişiklik yapmak zorunda kaldım. oğlumun yumurtaya da alerjisi olduğundan tavsiyeniz üzere yumurta yerine keten tohumu kullandım. patates unu bulamadığım için (ist-metro dahil), yine tavsiyeniz üzre haşlanmış patates kullandım. iç malzemesi olarak da kavurma kullandım. çok çok çok güzel oldu. ailecek yedik bitirdik. oğlumun yüzü güldü. çok teşekkür ediyorum.. bu gazla bu akşam bir kaç tarif daha denerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika.:)) çok sevindim. Pes etmek yok demiştim.

      Sil
  9. aynısı aynısı oldu lezzetı de guzeldı allah razı olsun vıldan hanım.bu hamurdan pızzada yapılır degıl mı ?...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabii ki. Ben hamurum çok olduğunda buzdolabına kaldırıyorum. Sonra istediğim zaman pizza yada pide yapabiliyorum. Bu hamur buzdolabının normal rafında 1 hafta bekleyebilir.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...