15 Mayıs 2011 Pazar

WAI WAI PİRİNÇ ERİŞTESİ











Kipa da gezerken gördüm. İlginç geldi inceledim pirinç şehriyesi yazıyor üstünde. İçindekiler bölümünde ise pirinç ve su. Tamam dedim glutensiz bir ürün daha buldum. Thailand malı ithal ürün. Ben indirim reyonundan buldum. Kimse almamış ve son kullanma tarihi yakındı. Zaten bende çölyak olmasam almam. Değişik bir görüntüsü var. Pirinç şehriyesi diyor ama ben bakınca kadayıf gibi gördüm. Bundan kadayıf tatlısı yapılabilir dedim.
400 gr. ve indirimden önceki fiyatı 5.49 tl. indirimde 2.75 tl. ye aldım.
Reyonda başka çeşitler de vardı ama ben bunu denemeye karar verdim. Pirinç ve pirinç ürünleri için uzak doğululara minnettarım...:)) İyiki varlar. Merak ettim şimdi acaba bu uzakdoğulularda çölyak varmıdır? Ben sanmıyorum, bu kadar çok pirinç ve ürünleriyle besleniyorlarsa yoktur.
Gelelim waı waı mıza kısaca vay vay diyorum ben. Bununla aslında pek çok şey yapılıyor. Özellikle çorba ve makarna türleri hatta pirinç yufkasına sarılarak yapılan börek gibi türleride var. Amaaa, pek bizim damak tadımıza uymuyor gibi... Gerçi içinizden meraklı arkadaşlar deneyebilirler. Damak tadı kişiye özeldir.
Ben söylediğim gibi direk kadayıf olarak düşündüm ve deneyeceğim. Sütlü tatlı olarak da yapılabilir. Öncelikle kadayıf tatlısı....:)))





8 yorum:

  1. Bu ürünü bende Metrodan sıklıkla alırım. Ve hep makarna gibi yaparım:) Afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
  2. merhaba ben ve eşim çölyak rahatsızlığıyla yeni tanıştık.bu dönemimizde sizin siteniz çıktı karşıma.çok yararlı olacağını düşünüyorum sitenizin.çok teşekkür ederim tarifleriniz için.üzüldüğüm eşime bi daha künefe yapamicamdı.ama waı waı pirinç eriştesini görünce çok sevindim.bunu ben nereden temin edebilirim?çok teşekkür ederim şimdiden.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba canım, hoşgeldin . Bizim facebook da grubumuzda var. benimle irtibata geçersen ekleyebilirim. Arkadaşlar her türlü yardımlaşmada bulunacaklardır. Pirinç eriştesine gelince ben kipa dan aldım. Metro dada bulunuyormuş. kolay gelsin.:)

    YanıtlaSil
  4. bende bunu okumadan aldım aslında korelilerin ramenini arıyodum bu denk geld
    domates soslu yaptım cok kotu oldu :(

    YanıtlaSil
  5. bunun kadayif sarmasi ayni tarifde ki gibi firinda.... yagda kizartmaya kalkmayin olmuyor yani ben denedim yapamadim....vildan hanimin yaptigi gibi yaparsaniz cok güzel oluyo tarifin disina cikmayin derim..

    YanıtlaSil
  6. ben bu wai wai eristesini bulmadim acaba nerelerde olur bilgisi olan varmi...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba http://www.gurmereyon.com/tr/uzakdogu-makarnalari/840-pirinc-eristesi-220-gr-vermicelli.html adresinden temin edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  8. Biz erzurum da yaşıyoruz ve kipa burada yok nereden temin edebiliriz internetten de zor oluyo.


    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...