23 Haziran 2010 Çarşamba

MISIR EKMEĞİ


TARİF SEVGİLİ CANAN ŞENTÜRK'DEN. BEN DENEDİM ÇOK BEĞENDİM. YUMUŞAK VE LEZZETLİ SİZDE DENEYİN DERİM.
MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- 1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
- 2 KAŞIK YOĞURT
- 3-4 KAŞIK SÜT
- 2 KEPÇE MISIRUNU
- 1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- YARIM ÇAY KAŞIĞI KARBONAT (SODA)
- PEYNİR VE MAYDANOZ
YAPILIŞI
ÖNCE 1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNCİMİZİ HAŞLIYORUZ. SUYUNU DÖKMEDEN SOĞUTUYORUZ.
SOĞUYAN SULU PİRİNCİMİZİN İÇİNE DİĞER MALZEMELERİMİZİ SIRASIYLA EKLİYORUZ.
KARIŞTIRDIĞIMIZ TÜM MALZEMEYİ HAFİF YAĞLADIĞIMIZ TEFLON TAVAYA DÖKÜYORUZ. KAPAĞINI KAPATARAK KISIK ATEŞTE ARKALI ÖNLÜ PİŞİRİYORUZ.
KAHVALTIDA VEYA ÇAY YANINDA TAVSİYE EDİLİR
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...