16 Haziran 2010 Çarşamba
DONUT
MALZEMELER
- 1 YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI SÜT
- YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- YARIM PAKET KURU MAYA
- YARIM PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇAYI KAŞIĞI TARÇIN
- BİR FİSKE TUZ.
YAPILIŞI
ÖNCE ILIK SÜTÜMÜZÜ YOĞURMA KABIMIZA KOYUYORUZ. TOZ MAYAMIZI ŞEKERİMİZİ ATIP KARIŞTIRIYORUZ.
ÜZERİNE SIRASIYLA SIVIYAĞ, YUMURTA, UNLAR, TARÇIN, KABARTMA TOZU VE BİR FİSKE TUZ ATIP YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ.
SERTÇE BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ. HAMURUMUZU MERDANE İLE 1 CM. KALINLIĞINDA AÇIYORUZ.
SU BARDAĞI İLE HAMURDAN DAİRELER KESİYORUZ. İÇLERİNİ ŞİŞE KAPAĞI İLE ÇIKARIYORUZ.
HAZIRLADIĞIMIZ DONUTLARI UN SERPTİĞİMİZ TEPSİYE DİZİP MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. EN AZ 45 DAKİKA BEKLİYORUZ.
MAYALANAN HAMURLARI SIVIYAĞDA ARKALI ÖNLÜ KIZARTIYORUZ. YAĞ ÇOK KIZGIN OLMAYACAK.
KIZARAN HAMURLARI HAVLU KAĞIT ÜZERİNE ALIYORUZ.
HAZIRLANAN DONUTLARIMIZI ÇİKOLATA SOSUNA BATIRIP SÜSLÜYORUZ.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tariflerinizin çoğunu çok beğeniyorum ama neden çeşit çeşit un koyuyoruz mesela hem glutensiz un hem de pirinç unu?
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Merhaba, sadece glutensiz un nişasta ağırlıklı olduğundan. Hem kıvam ve yumuşaklık yakalamak hemde sağlık için unları karıştırıyorum.Sevgiler.:)
SilMerhaba, sevgilime donut tarifi ile sürpriz yapmak istiyorum. Başarısız olma ihtimalim var mı? :)
YanıtlaSilYok tabii ki..:))
SilMaalesef benimki güzel olmadı. Pirinç unu çok gevrek yapıyor. Bence nohut unu mısır unu daha iti olabilir.
YanıtlaSil