22 Haziran 2010 Salı
HAVUÇLU KREMA KAPLI KEK
MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 2 ÇAY KAŞIĞI YEMEK SODASI
- 2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
- 4 YUMURTA
- 2 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ HAVUÇ
- YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
- 1 BARDAK CEVİZ
- YARIM SU BARDAĞI YOĞURT
KREMA
- 1 PAKET LABNE PEYNİR
- 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
- 2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
TÜM MALZEMELERİMİZ ODA SICAKLIĞINDA OLMALI.
ÖNCE YUMURTA VE ŞEKERİMİZİ ÇIRPIYORUZ. SIVIYAĞ VE YOĞURT İLAVESİYLE ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ.
DİĞER KURU MALZEMELERİMİZİ ELEYEREK EKLİYORUZ. EN SON CEVİZ VE HAVUÇLARI EKLEYİP ŞÖYLE BİR KARIŞTIRIYORUZ.
HAZIRLANAN KEK HAMURUMUZU KALIBIMIZA DÖKÜP 175 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
KEK PİŞERKEN KREMAMIZI HAZIRLIYORUZ. ODA SICAKLIĞINDA OLAN MALZEMELERİ MİKSER İLE ÇIRPIYORUZ.
PİŞEN KEKİMİZİ FIRINDAN ALIP SOĞUMASINI BEKLİYORUZ. SOĞUYAN KEKİMİZİ ORTADAN İKİYE BÖLÜP ARASINA KREMAMIZDAN SÜRÜYORUZ. ÜST PARÇAYI KAPATIP KALAN KREMA İLE KAPLIYORUZ.
BUZDOLABINDA BİRAZ BEKLETİP SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
tariflerinizi uygulamaya başladıktan bu yana glutensiz beslenmek keyfe dönüştü çok teşekkür ederiz kekinizide bu gün denedim ve çok başarılı oldu eşim kekini zevkle yerken görmeliydiniz ellerinize sağlık sevil polat
YanıtlaSilÇok sevindim canım.:)) Afiyet olsun. Asıl senin ellerine sağlık..
SilBende yeni yaptım içine ekstra toz bademde koydum çok güzel oldu. Tariftinizdeki kadar un koydum ama hamur yapışkan oldu tedirgin oldum fakat piştikten sonra süper oldu. Teşekkürler Övgü Çubukçuoğlu
YanıtlaSilToz badem fikride çok iyi, elinize sağlık..:)
SilCevizde gluten yok mu vildan hanim cevap verirseniz memnum olurum :)
YanıtlaSilHayır ceviz gluten içermez.
Sil