9 Ekim 2015 Cuma
GLUTENSİZ DAMLA ÇİKOLATALI ( COOKİES) KURABİYELER.
Tarif Sn. Fatih Güllüoğlu'ndan uyarladım. Ben çok beğendim. Tavsiye ederim. Malzemeler gr cinsinden. Mutfak terazisi kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bardak kaşık herkezin evinde farklı olabiliyor. İyi sonuç almak istiyorsanız piyasada 20 tl ye bile alabileceğiniz mutfak terazileri var. Evinizde mutlaka bulundurun derim..
MALZEMELER
* 115 gr tereyağı
* 115 gr pudra şekeri
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığının ucuyla vanilya
* 175 gr glutensiz un (yuva marka kullandım)
* 175 gr damla çikolata.
YAPILIŞI
Tüm malzeme yoğurulacak.
Fotoğraftaki gibi gevşek bir hamur oluyor.
Toparlanması için buzdolabına kaldırıyoruz. 15 dk beklesin yeterli.
Bir tatlı kaşığı ile hamurumuzdan küçük parçalar koparıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba,
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor, hangi marka çikolata damlası glutensiz tarifleriniz için?