14 Nisan 2013 Pazar
GÜLLAÇ YUFKASI İLE SUCUKLU PAÇANGA....
Merhaba dostlar. Bugün yine midesizliğim tavan yaptı. Canım birşeyler istiyor ama ne? Ağır bir hamur işi olmaz, hafif birşeyler yapmam lazım. Ama dedim ya midesizliğim tuttu. Şöyle kıymalı, sucuklu olsa fena olmaz.
Kıyma buzlukta çıkarmaya üşendim. Sucuklu birşeyler olsun bari.. Eeeee hamur ne olacak? Dolapta bekleyen güllaç var. Değerlendirmem lazım. Tamam ben bunu kullanayım ..
Açım ve fazla dayanamam. Uğraştırıcı olmamalı.
Hemen yapıma geçiyoruz.
MALZEMELER
- 3 adet güllaç yaprağı ( üzerinde glutensiz yazan)
- 1 çay bardağı su yada süt
- sucuk, kaşar, domates, biber
YAPILIŞI
Bir adet güllaç yaprağını tezgahımıza koyuyoruz. Her yerini su yada süt ile ıslıyoruz. Bu arada iç malzemelerimizi doğruyoruz.
Islatılıp yumuşayan yaprağımızın üzerine şekildeki gibi malzemelerimizi diziyoruz. ( siz isterseniz kıymalı ve peynirli içde yapabilirsiniz.)
İçimizi sıraladıktan sonra alttan, üstten ve yanlardan kapatıp, ikiye katlıyoruz.
Bundan sonraki aşamalar maalesef resimsiz. Dedim ya açım...
Börekleri bu şekilde hazırlayıp, bir taraftan ocağa teflon tavayı koyuyoruz. Yapışmaması için çok az zeytinyağ ekliyoruz.
Hazırlanan börekleri ivediyle tavaya atıyoruz. Birisi pişerken diğerinin hazırlığı yapılıyor.
Arkalı önlü nar gibi kızaran börekler tabağa alınıyor.
Ne çay ne ayran hiçbirşey beklenmeden sıcak sıcak mideye indiriliyor.
Yapılması ve yenmesi sanırım 10 dk. sürdü.
Efendim bu börekleri isterseniz fırında da yapabilirsiniz. Hazırlar, tepsiye dizer ve üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verebilirsiniz.
İç malzemeleri benim gibi çiğden koymak istemezseniz tavada biraz yağ ile soteleyip pişirebilirsiniz. Ama çiğden konduğunda da inanın çok güzel pişti.
Denemek isteyenler için şimdiden kolay gelsin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Glutensiz güllaç yaprağını nerden bulabiliriz ?
YanıtlaSilAnkara, İzmir ve İstanbul için derneklerle irtibata geçebilirsiniz. Ben Kipa dan almıştım. Aslında ramazanda çok bulunuyor. Alıp koymak lazım. Zira 2 yıl raf ömrü var. Marketlerde bulamazsanız internetten glutensiz ürün satan firmalardan sipariş verebilirsiniz sanırım.
Silçok teşekkürler vildan hanım
SilVildancığım çok değişik olmuş ben ilk defa görüyorum ve tadınıda çok merak ettim doğrusu.Ellerinize sağlık.Bu hanımlardan korkulur vallahi
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım, Yukarıda da anlattığum gibi yaparken çok açtım gerçi ama tadı enfesdi. Yalancı su böreği tadında diyebiliriz. Tavsiye ederim..
Silselam vildan abla salam sosiste gluten var siz ne marka kullanıyorsunuz?
YanıtlaSilteşekkürler
Merhaba,
SilHaklısın çapraz bulaşma riski olan markalarda var. Garanti veren firmalar İKBAL ve Et ve Balık Kurumu. Esenkal.
ay bu börek cok istah acici görünüyo...
YanıtlaSilcölyak gercekten yakio...
YanıtlaSilSlm ben ayşe Dolapta bekleyen güllaç yaprakları vardı tatlı dışında ne yapabilirim arayışındayken ilaç gibi oldu:)) fırındakini denemek için sabırsızlanıyorum çkk Teşekkürler:))
YanıtlaSil