3 Ekim 2010 Pazar

KEŞKÜL




MALZEMELER

- 1 LİTRE SÜT
- 1 BARDAK TOZ ŞEKER
- 1 YUMURTA
- 1 KAŞIK NİŞASTA
- 1 KAŞIK PİRİNÇ UNU
- 1 PAKET VANİLYA
- 2 KAŞIK HİNDİSTAN CEVİZİ
- 2 KAŞIK TOZ BADEM

YAPILIŞI

 YUMURTAYI BİR KABA KIRIYORUZ. NİŞASTA, PİRİNÇUNU, VANİLYA, HİNDİSTAN CEVİZİ VE TOZ BADEMİ 1 BARDAK SOĞUK SÜT İLAVESİYLE KARIŞTIRIYORUZ.
DİĞER YANDA SÜTÜ 1 BARDAK ŞEKER İLE KAYNATIYORUZ.
KAYNAYAN SÜTE YAVAŞ YAVAŞ HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI İLAVE EDİYORUZ.
ATEŞ ÜZERİNDE KARIŞTIRIP, KOYULAŞINCA İNDİRİP KASELERE BOŞALTIYORUZ.
BİRAZ YÜKSEKTEN BOŞALTIRSAK GÖZ GÖZ OLUR.
SOĞUYUNCA DÖVÜLMÜŞ FINDIK, RENDE ÇİKOLATA VB. SÜSLEYEREK  SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...