5 Şubat 2017 Pazar

STARBUCKS KURABİYE VE HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZE




Kahve keyfine yetişti.😋 Gerçekten damak çatlatan. ödülü hakketmiş. Tarif Elif hanımın. #cafelontano  orjinal tarif Ben glutensiz uyarladım. 
Eyyyyyy #starbucks glutensizini de bekliyoruz..😋

MALZEMELER
2 yumurta sarısı
150 gr tereyağ
100 gr pudra şekeri
2 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı vanilya
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 tk tarçın
50 gr çikolata damlası
100 gr kalın çekilmiş ceviz (Elinizle kırarsanız daha iyi olur)
1 su bardağı söke un
1 su bardağı Sinangil un
1/2 su bardağı pirinç unu
YAPILIŞI
Şeker ve yumurta sarılarını tel çırpıcı ile karıştırın.
İyice yumusayan tereyağını, vanilyayı ve suyu ekleyip tekrar karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
Çok fazla karıştırmadan damla çikolatayı ve cevizi ekleyin.
Hamuru silindir haline getirin ve streç filme sararak dondurucuya kaldırın.
Yarım saat dinlendirip 1-2 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 160 derecede önceden ısınmış fırında 12-14 dakika arası pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumasını bekleyin. Sıcakken dağılan kurabiyeler soğudukca kıvamını bulacak endişelenmeyin.







Starbucks kurabiye yapımından kalan yumurta beyazlarımızı değerlendiriyoruz 😋
Hindistan cevizli beze 😋
Malzemeler:
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı toz şeker
1/2 paket Şekerli Vanilin
2 adet yumurta beyazı
Hazırlanışı:
1. Yumurta beyazlarını şeker ve çok tuzla birlikte mikserin yüksek devrinde kabarana kadar 7-8 dakika çırpın.
2. Şekerli Vanilin, ve Hindistan cevizini ekleyip spatula ile yavaşca karıştırın.
3. Ufak bir dondurma kaşığı veya yemek kaşığı yardımıyla karışımdan parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
4. 150°C fırında pembeleşene kadar pişirin.15 dk fırın kapağını açmadan bekleyin.
5. Bitter Çikolatayı ısıtarak hazırlayın
6. Bezelerin üstüne çikolata gezdirerek servis edin.







8 yorum:

  1. Elinize sağlık.. iki tarif de zevkime göre :) glütensiz un olarak özel kullandığınız bir ürün var mı? Tarif de normal un kullanılmış o yüzden soruyorum.

    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Tarifi glutensiz olarak uyarladım zaten. Yukarıda malzeme listesine yazdım. Sinangilglutensiz, pirinç unu ve sökeglutensiz ile yaptım ben.

      Sil
  2. Ah tamam o zaman.. ben normal gibi algıladım pardon 😊 teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Sinbo değirmen ile mısır ugutebilir miyiz

    YanıtlaSil
  4. Sinbo değirmen ile mısır ugutebilir miyiz

    YanıtlaSil
  5. güzel bir blog http://sevgihaber.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, beze tarifinde sanırım "çok az tuz" yazmak istersen dalgınlıkla çok tuz yazmışsınız, yoksa gerçekten çok tuz mu? :)

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık. Damla çikolata olarak hangi markayı kullanıyorsunuz ?

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...