* 3 çay bardağı glutensiz un * 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Üzeri için * 1 paket sıvı krema 200 ml (sek marka) * 80 gr beyaz çikolata
* 80 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Sırasıyla diğer malzemeler ilave edilir. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına dökülür .Ben 150 derece de 20 dakika pişirdim Sos hazırlamak için kremayı iki ayrı cezveye boşaltıyor ve ısıtıyoruz.Ama kaynatmıyoruz. Çikolataları kırıp kremanın içine ilave edip karıştırıyoruz.Tamamen eridiğinde ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Keki servis tabağına ters çevirip koyuyoruz. Soğuyan kremayı kekin çukur kısmına sırayla döküyoruz. Bir kaşık beyaz, bir kaşık bitter olmak üzere. Arzu ettiğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.
Merhaba Vildan hanım.Benim bir sorum olacaktı.Pirinç tüketebiliyor muyuz? Türkiye'de pirinci ayrı hatta üreten bir marka yok bildiğim kadarıyla.Çapraz bulaşma konusunda garanti vermiyor kimse.Ben iyice yıkayarak kullanıyordum,ama son zamanlarda pirinç yemeyi bıraktım çünkü emin olamadım.
Blog hesabı olmayan dostlar; Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))
Bu Güzel pasta tarifi için teşşekkürler
YanıtlaSilRica ederim, zevkle yapıyorum.:)
SilMerhaba Vildan hanım.Benim bir sorum olacaktı.Pirinç tüketebiliyor muyuz? Türkiye'de pirinci ayrı hatta üreten bir marka yok bildiğim kadarıyla.Çapraz bulaşma konusunda garanti vermiyor kimse.Ben iyice yıkayarak kullanıyordum,ama son zamanlarda pirinç yemeyi bıraktım çünkü emin olamadım.
YanıtlaSilMerhaba, çapraz bulaşma riski olabilir haklısınız. Çok iyi yıkayarak kullanılabilir tabii ki,bende tüketmemeye çalışıyorum.
Silıyı bır sıte teşekkürler.
YanıtlaSilıyı bır sıte
YanıtlaSil
YanıtlaSilMerhabalar, size bu lezzetli tarif için teşekkür etmek istiyorum. Ellerinize sağlık www.gumushaneden.com isimli sitemize sizide bekliyoruz.