5 Şubat 2017 Pazar

PAZAR SOHBETİ


Yazının başlığı pazar sohbeti ama bu saatte ( şu an saat 00:50) kimse olmayacağından sanırım ben yazarım sizlerde sonrasında okursunuz..:)
Efendim çok sorulan sorulardan biri. Pirinç unu hangi marka glutensiz, yada pudra şekeri markası lütfen?
Bendeniz bu yüzden bu paylaşımı uygun gördüm. Yukarıda gördüğünüz benim değirmenim. Reklam yapmıyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. :)) Bunun gibi birde moulinex marka var. Bunu da denemek için aldım ve aynı randımanı aldım.
Kısacası yukarıda gördüğünüz aleti 24.90 tl gibi bir fiyata A101den almıştım. Sizde internetten aşağı yukarı bu fiyata bulabilirsiniz.
Yukarıda gördüğünüz aletle ben evde  pirinçunu mu, pudra şekerimi, karabuğday unumu, kinoa unumu, badem unumu, fındık unumu, vs.....
Aklınıza gelecek tüm bakliyat unlarımı çekiyorum.
Küçük bir alet gibi ama tek kişilik bir çölyaklı için süper. Bir kerede bir su bardağına yakın çekiyor ve benim işimi rahatlıkla görüyor.
Sizlere de tavsiyem bir an önce bu tip öğütücü edinin. Burada en ekonomik olanı verdim. Bütçenize göre rahatlıkla istediğinizi alabilirsiniz.





Buyrun buda mutfak tartım. Yine mutfağınızın olmazsa olmazı. zamanında 20 tl ye almıştım. Baktım aynı fiyata nette var. Ben 5 yıldır kullanıyorum.
Bazı tarifler maalesef gr. olarak su bardağı, yemek kaşığı olmuyor yani.
Tariflerden en iyi sonucu almak istiyorsanız bir mutfak tartınız olacak.


En önemlisi çölyaklının mutlaka fırını ayrı olmalıdır. Benim kendime ait küçük bir fırınım var. Yukarıda ki fırına benzer. Modeli eski ama hala iş görüyor. Sizlerde mutlaka ayrı bir fırın edinmelisiniz. 100 tl den başlayan çok güzel fırınlar mevcut.
Çapraz bulaşma riskine karşın fırını ne kadar temizlerseniz temizleyin mutlaka içinizde şüphe kalacaktır.
Bu yüzden en güzeli mutlaka ayrı fırın olmalı diyorum.


Mutfak gereçlerine gelince...
Bu konuda takıntılı olmanıza gerek yok. Bence tüm ev halkını glutensiz besleyin...:)))
Şaka bir yana, yukarıdaki gibi kullandığınız  tüm gereçleri ayırın derim.
Kendi evimden örnek verecek olursam, yukarıda ki tüm aletler sadece glutensiz için kullanılır.
Bizim evde glutenli olarak ekmek gelir ve ayrı bir yerde tutulur. Makarna tenceresi ve kaşığı ayrıdır.Normal un ve glutenli ürünler ayrı bir dolapta kapalı kaplardadır.
Glutenli hamur işleri yapmam gerektiğinde ayrı kalıplar ve fırın kullanırım.
Evde de çapraz bulaşma konusuna dikkat etmek gerekli. Biraz dikkat ve özen ile rahatlıkla bu düzeni kurabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar.
Sevgiler..:)))


6 yorum:

  1. teşekkürler bilgilendirme için :) ben de mutfak makinesi, şu şef dediklerinden almak istiyorum ama oldukça pahalı. kullanıyor musunuz, işe yarıyor mu merak ettim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tüm aletleri kullanıyorum. Mutlaka işime yarıyor. Sevgiler.:)

      Sil
  2. Vildan hnm, sinbo ogutucu aletinin temizligi nasil yapiliyor bilgi verirmisiniz, hazne bicak vs cikiyormu, yikaniyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır çıkmıyor. İşim bitince kuru bir bezle siliyorum sadece..

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...