29 Eylül 2015 Salı

GLUTENSİZ FINDIK LAVAŞ





Tariflere tam gaz devam ediyoruz..:)))

Adından da anlaşılacağı üzere fındık lavaş. Yani lavaşın küçüğü. birde böyle deneyin bakalım..:) 
Küçüklerin çok beğeneceği bir tarif oldu. Deneyenlerden tam not aldı. Atın çantasına okula götürsünler. İstediğiniz malzeme ile şekillendirin. Ben alel acele peynir, domates ve maydanoz üçlüsü ile resimledim. Sizler arasına ister köfte koyun, ister ton balığı.. Seçenekler sonsuz.. Miniklerimizin gönlü ne isterse. Tabii ki besleyici olmalı..:))) 
Çoook kolay ve beklemeden...

MALZEMELER

* 1 yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1,5 su bardağı söke glutensiz un
* 1 yemek kaşığı patates unu ( bir küçük haşlanmış patates rendesi olur)
* Arzuya göre tuz

YAPILIŞI

Tüm malzemeler güzelce yoğrulacak. Yanlız unu kaşıkla ekleyerek hamurun kıvamını bulunca bırakın. Kullanılan malzemeye göre un bazen eksik yada fazla gelebiliyor.
Elimize yapışmayan ve yoğrulabilen bir hamur olduğunda bırakıyoruz biraz hamur dinlensin.
Dinlenen hamuru alıp tekrar yoğuruyoruz.
Glutensiz hamurlarda yoğurmak çok önemli. Her zaman söylüyorum, hamur toplanmadı deyip sakın bırakmayın. Yoğurun.. yoğurdukça hamur özleşecektir.
Hamurumuz tamam, şimdi hamuru dört parçaya bölelim.
Her bir parçayı merdane ile açıp keselim. Ben un kavanozunun kapağı ile kestim. Neskafe tabağı büyüklüğünde olacak.
Kestiğimiz parcaları teflon tavada arkalı önlü pişirip tabağa alıyoruz. 
Sıcakken üzerlerini yağlayıp üst üste diziyoruz.

İşte bu kadarrrr. Kolay gelsin..ve Afiyet olsun..:))

İpuçu; Hamuru merdane ile açın. Hiç hamur açamayanlar bile rahatlıkla yapabilir.






6 yorum:

  1. vildan hanim peki bu hamuru buzdolabinda saklayip sicak sicak pisermezmiyiz

    YanıtlaSil
  2. Söke ve golda glutensiz unu nereden bulabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli firmaların internetten fabrikalarını bulup orayı aramak. Ben öyle yapıyorum. En net ve güncel bilgiyi oradan alabilirsiniz. Çok yardımcı oluyorlar.

      Sil
  3. Meraba vildan Bizleri aydınlattığınız için Allah sizden razi olsun. Kafamızı karıştıran birşey var mısırunu patatesunu pirinçunu bunların bazılarının üzerine glutensiz yazıyor. Normalde mısırunu pirinçunu patatesunu glutensiz degılmı bızı şüphede bırakıyorlar. Bu konudada bızı aydınlatırsanız cok memnun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki normalde glutensizdir. Üretim sırasında çapraz bulaşmadan dolayı glutenli ürünlerle beraber paketlendiyse gluten bulaşabilir.
      Bu yüzden üzerinde glutensiz yazanları kullanabiliyoruz.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...