3 Şubat 2015 Salı

KREP BÖREĞİ





Efendim kolay ve pratik tarifler benim vazgeçilmezim. Saatlerce mutfakta zaman geçirmeye ne zamanım, nede bedenim müsaaade etmiyor. Bu günlerde böyleyim.
Aslına bakarsanız mutfağa çocuklarıma ıspanaklı el açması börek için girmiştim. Bu tarifde aklımdaydı aradan bunuda çıkardım. Ispanaklı böreğin yapımı beni uğraştırınca böyle pratik bir börekde çıktı ortaya.
Birde iç malzemesi olarak ıspanak ve kıyma da olur, ama benim iç yetmediği için lor peynirli oldu.
Sonuç ise mükemmel bir lezzet ortaya çıktı. Bana krep pek doyurucu gibi gelmezdi ama bunun iki dilimi epey iyi doyurdu. Şiddetle tavsiye edilir..


MALZEMELER

* 2 yumurta
* 2 su bardağı süt
* 1 şişe maden suyu
* 1 su bardağı pirinç unu
* 4 kaşık glutensiz un
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* tuz

İÇ MALZEMESİ

* 1 su bardağı lor yada peynir rendesi
* maydanoz

ÜZERİNE

* 1/2 su bardağı kaşar rendesi
* 1 yemek kaşığı tereyağ


YAPILIŞI

* Karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kırıp çırpıyoruz
* Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
* En son unları eleyerek ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
* Akışkan bir hamur olacak
* Teflon tavanızı hafifce yağlayıp krep hamurundan dökün.
* Arkalı önlü pişirip üst üste dizin.
* Tepsimize ilk krebimizi koyup üzerine iç malzemeden serpelim.
* Bir krep, biraz iç malzemesi ve kaşar olmak üzere üst üste dizin.
* En üstüne kalan kaşar rendesini ve tereyağını yerleştirin.
* 200 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirin.


Afiyet olsun..:))



 Not:     Ben 25 cm çapında borcam kullandım. Sizde hangi kabı kullanacaksanız o büyüklükte krepler hazırlarsanız güzel olur.








8 yorum:

  1. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Vildan hanim merhaba bu tarifinizi 3 defa yaptim ucunde de krepleri zor kaldirdim tavadan. Yani dagilacak gibi oluyorlar. Tadi mukemmel yalniz diger misir unlu krep tariniz gibi kolaylikla kalkmiyor. Acaba un miktarini artirsam olur mu?elinize saglik. Tuba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tuba, ben sürekli aynı miktarla yapıyorum. Un miktarı artarsa krep olmaz. akıcı kıvamda olmalı. Çok suluysa o zaman biraz un ekleyebilirsin tabii. Tavan teflon olursa sıkıntı olmaz sanırım. Değilse yağlaman gerekir. Kolay gelsin.

      Sil
  3. Bu ölçüleri yarı yarıya yapsak olur mu? Çünkü böyle epey çok görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabiii ki. Ölçüyü yarım tutarsanız olur.Kolay gelsin.:)

      Sil
  4. Glutensiz krep böreğinde pirinç unu yerine patates veya nohut unu kullanılamaz mı? (Nur)

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...