7 Temmuz 2014 Pazartesi

GLUTENSİZ REVANİ


Kıymalı böreğimizi yaptık, yanına birde tatlı ister diye düşündüm ve revani yapmaya karar verdim. Kolay ve pratik bir tatlı. Börek bir taraftan mayalanırken revanide sıraya giriverdi. Artık glutensiz irmiğimiz var, değerlendirmek lazım değil mi?

MALZEMELER

* 1 su bardağı Golda glutensiz irmik
* 2 yemek kaşığı tepeleme  Söke glutensiz un
* 1/4 su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt
* 1 yumurta
* Yarım paket kabartma tozu
* Yarım paket vanilya
* 4 Yemek kaşığı toz şeker

ŞERBET

* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. 
Şerbetin fazla kaynamasına gerek yok. Kaynamaya başladığı anda limon suyunu koyup karıştırıp ateşten alıyoruz.

Kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
Bütün malzemeler karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülecek.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilecek.
Pişip pişmediğini kürdan testiyle anlayabilirsiniz.
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülecek.

Afiyet olsun..:)


Not: Benim tepsim küçük 22 cm kare, sizler ona göre ayarlayın. Büyük tepsi için ölçüleri 2 katı yapacaksınız.  Sizlerede kendinize özel bu tür küçük tepsiler almanızı öneririm..:)




3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Golda irmigi nerde bula biliriz tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ilk çıktığında A101 lerde satışa sunulmuştu. Sanirim Metro marketlerde var. İnternetten satışa sunan firmalardan da temin edebilirsiniz.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...