10 Aralık 2013 Salı

GLUTENSİZ PİRİNÇ UNLU PASTA


 Aslında yapımına pirinç unlu kek olarak başlamıştım. İlerleyen zamanda kendisi pasta haline dönüştü. Bu biraz benim pis boğazlığım, biraz da bir taşla iki kuş vurma.
Çoğunlukla değişik pasta istekleri oluyor. Yani tarifimiz öncelikle kek. Keki oluşturduk mu? İster sade ister üzerine hindistan cevizi serperek tüketebilirsiniz. Pastaban olarak da çok güzel olduğundan bununla tiramusu pasta bile yapabilirsiniz.
İlerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Oldukça yumuşak vede kumlu bir kek. Bence mutlaka deneyin. Damak zevkinize uyarsa her türlü şekilde kullanabilirsiniz.
Pastamız 25 cm.lik borcamda yapılmıştır. Katlı ve daha büyük isterseniz ölçüleri iki misli yapmanız gerekiyor.

MALZEMELER

KEK İÇİN

- 2 Yumurta
- 1.5 Su bardağı pirinç unu
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 Yemek kaşığı kakao
-Yarım paket Dr. oetker kabartma tozu
-Yarım paket Dr. oetker vanilya

ŞERBET İÇİN



- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su

KREMA İÇİN

- 1,5 su bardağı süt
- 1 Yemek kaşığı glutensiz un
- 3 Yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket vanilya
- Yarım paket labne

YAPILIŞI

Öncelikle şerbetini hazırlayıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğuk olmalı.

Yumurtaları keki rahatlıkla hazırlayabileceğimiz bir kaba kırıyoruz ve şekerle beraber iyice karıştırıyoruz.Mikser ile köpük köpük yapabiliriz. Ardından sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Geri kalan bütün malzemeleri de ekleyip kek hamurunu elde ediyoruz.Ardından 180 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz .

Fırından çıkan kekimizin üzerine soğuyan şerbetimizi dökerek içine çekmesi için bir kenara bırakıyoruz.

Üzeri için,3 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı glutensiz un, Yarım su bardağı sütle çırpılır.Pürüzsüz kıvama gelince 1su bardağı daha süt eklenerek kaynayana kadar pişirilir.Ocaktan alınan kremaya, labne ve vanilya eklenerek yüksek devirde mikserle çırpılır.
Kekin üzerine sosu kaşık yardımı ile yayıyoruz. Ardından dolaba atıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Afiyet Olsun..:)








1 yorum:

  1. pastanızı ilk defa yaptım inşallah tadıda görünüşü kadar güzeldir:):) Damak zevkinize hayranım

    YanıtlaSil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...