27 Kasım 2013 Çarşamba

GLUTENSİZ ALMAN PASTASI






MALZEMELER




KEK İÇİN;

- 2 YUMURTA
- 1/2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN ( Ben Golda kullandım)
- 1/2 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
- YARIM PAKET KABARTMA TOZU
- YARIM PAKET VANİLYA 

KREMA İÇİN;

- 1,5 SU BARDAĞI SÜT
- 3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 1,5 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ UN ( Ben Metvak kullandım)
- YARIM PAKET VANİLYA
- 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ YADA MARGARİN.

YAPILIŞI

ODA SICAKLIĞINDAKİ YUMURTALAR İLE TOZ ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN. SIRASIYLA SIVIYAĞ, VANİLYA, GLUTENSİZ UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYEREK KARIŞTIRIN.
FIRIN KABINIZI MARGARİN İLE YAĞLAYARAK KEK HAMURUNU İÇİNE DÖKÜN.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 25 DAKİKA PİŞİRİN.

BU ARADA KREMA İÇİN SÜTÜ BİR TENCEREYE ALIN, SEKERİ EKLEYİN. GLUTENSİZ UNU ELEYEREK EKLEYİN ( Metvak ununda tuz ve şeker bulunuyor) ÇIRPMA TELİYLE KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.
GÖZ GÖZ OLMAYA BAŞLADIĞINDA VANİLYA VE TEREYAĞI İLAVE EDİN. ALTINI KAPATARAK KARIŞTIRIN SOĞUMAYA BIRAKIN.

PİŞEN KEKİ FIRINDAN ÇIKARIN. SOĞUMAYA BIRAKIN. SOĞUYAN KEKİ BİR BICAK YARDIMIYLA İKİYE BÖLÜN. ALT TABANI SERVİS TABAĞINA YERLEŞTİRİP ÜZERİNE KREMANIN TAMAMINI DÖKÜN. KEKİN DİĞER YARISINI HAFİFÇE BASTIRARAK YERLEŞTİRİN.

 ÜSTÜNE PUDRA ŞEKERİ ELEYEREK SÜSLEYİN.

AFİYET OLSUN. :))))






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...