24 Nisan 2013 Çarşamba

GLUTENSİZ PANKEK PASTA



 İtiraf ediyorum. Yine tatlı krizim tuttu. Aslında pankeki sık sık yaparım. Hafif ve yapması çok kolay olduğu için. Dedim ya canım daha tatlı birşeyler istiyor. Aslında bal dökerek yenebilir ama değişik birşeyler istiyorum. Bende pasta haline getirmeye karar verdim.
Sonuç mükemmel. Özellikle çocuklar için sanırım harika bir fikir. Çocuklarınızla beraber mutfağa girip yapabileceğiniz bir pastacık. Siz pankekleri ve kremayı hazırlayıp masaya koyun. Bırakın kendi zevklerine göre pastalarını yapsınlar. Gelelim tarife.

Pankek için BURADAN yararlanabilirsiniz


MALZEMELER

- 1 YUMURTA
- 1 BARDAK SÜT
- 1 BARDAK PİRİNÇ UNU
- 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

KREMASI

- 2 BARDAK SÜT
- 1/2 BARDAK ŞEKER
- 1 YUMURTA SARISI
- 50 gr TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ UN
- 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

  VANİLYA VE YAĞ HARİÇ TÜM MALZEME KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. GÖZ GÖZ OLUNCA   TEREYAĞ VE VANİLYA İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILARAK ATEŞTEN ALINIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.

YAPILIŞI

YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPALIM. 1 BARDAK SÜTÜ İLAVE EDELİM. UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYEREK KARIŞTIRALIM. KARIŞIM YOĞUN KREMA KIVAMINA GELMELİ.
TEFLON TAVAMIZI HAFİFÇE YAĞLAYIP ORTA ATEŞTE ISITALIM.
TAVAMIZA KEPÇE YARDIMIYLA PANKEKLERİMİZİ DÖKELİM.
ALT TARAFI HEMEN KIZARACAKTIR. GÖZ GÖZ OLUNCA SPATULA YARDIMIYLA ALT ÜST EDİN.
PİŞEN PANKEKLERİMİZİ ÜST ÜSTE DİZİYORUZ.

ŞİMDİ PASTAMIZI OLUŞTURABİLİRİZ. TABAĞIMIZA BİR ADET PANKEK KOYUYORUZ. ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ KREMAMIZDAN SÜRÜYORUZ VE MUZ , DAMLA ÇİKOLATA İLE SÜSLÜYORUZ. ( SİZ İSTEDİĞİNİZ MALZEMEYİ KULLANABİLİRSİNİZ)
BİR KAT PANKEK VE BİR KAT KREMA İLE PASTAMIZI TAMAMLAYIP ÜZERİNE KALAN KREMAMIZI DÖKÜYORUZ.
ÜZERİNİ YİNE İSTEDİĞİNİZ MALZEME İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
KREMAYI KAKAO İLE HAZIRLAYABİLİR YADA ÇİKOLATA SOSU İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.

GLUTENSİZ ÇİKOLATA SOS TARİFİ BURADA


KOLAY GELSİN.......





















3 yorum:

  1. kesinlikle harika. çok kısa bir sürede nefis bir pasta çıkıyor ortaya. teşekkürler..gül çalışkan

    YanıtlaSil
  2. mrb ben melda sadece pankek yapıyım dedim olmadı çok koyu oldu kek hamuru gibi en son vanilya sonra un sonra kabartma tozu ekledim ondan mı öyle oldu acaba kaşıga yapıştı kaldı pek mutfak işlerindende anlamam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, sanırım sıvı malzeme az gelmiş. Bazen ölçülerden dolayı farklılık olabiliyor. Bem yapım kolaylığı açısından gr. olarak değil bardak ve kaşık olarak veriyorum.
      Çözüm aslında çok kolay, tüm tarifler için geçerlidir. Kıvam koyu ise sıvı malzemeden eklemek gerekir. Yok eğer cıvık olursa biraz daha un ilave ister.
      Mutfak işlerinde çok becerikliler bile glutensiz unlarla ilk başlarda başarısız olabiliyor. Hiç canını sıkma zamanla harika şeyler başaracaksın.
      Unutma her işin acemiliği olur,kolay gelsin canım..:)

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...