4 Mart 2012 Pazar

AĞLAYAN PASTA







MALZEMELER


- 4 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1,5 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN 
- 2 YEMEK KAŞIĞI SÜT
- 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 1 PAKET KABARTMA TOZU


KEKİN ÜZERİNE
- 2 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
- GLUTENSİZ KREM ŞANTİ


SOSU İÇİN
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 SU BARDAĞI SU
- 1 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ UN
- 2 YEMEK KAŞIĞI GLUTENSİZ KAKAO
- 3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER


YAPILIŞI


- Yumurtaları toz şekerle krema gibi olana dek çırpın
- Sütü ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karıştırın.
- Kare bir borcamı hafifçe yağlayarak keki dökün.
- 180 derece fırında pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz kürdanla her yerinden delip 2 bardak soğuk sütü       üzerinde gezdirin.
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak buzdolabına kaldırın.
- Ufak bir tencerede glutensizun, kakao ve toz şekeri su ve süt ilavesiyle karıştırın. Muhallebi gibi pişirin.
- Kek soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine serin.
- Sosunuda üzerine döküp buzdolabına kaldırın. 
- 1-2 saat sonra servis edebilirsiniz.




Afiyet olsun..:) 








-

6 yorum:

  1. fatimana sagdic4 Ocak 2013 15:36

    cok nefis gözüküyor..hmm olsada yesek.

    YanıtlaSil
  2. aglayan pasta cok nefiss görünüyor yapanin eline saglik

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Nestle ve mabel garanti veren markalar.

      Sil
  4. Ağlayan pastaya dört fincan un konuluyor burdaki un miktarı fazla değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, un miktarı doğudur. 1,5 su bardağı dört kahve fincanı ölçüsüne gelir.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...